KULTUR

Paven afviser igen homoægteskaber

Den katolske kirkes overhoved har netop sendt et brev til biskopperne og præsterne i den katolske kirke. Han skriver, at der skal vises tilgivelse overfor fraskilte. Men homoseksuelle skal ikke glæde sig for tidligt.

I et brev på ikke mindre end 260 sider taler Pave Frans I om et nyt syn på fraskilte og ægteskaber. Han beder præsterne vise medfølelse frem for strenghed i sager som skilsmisse.

”Ingen kan fordømmes for altid, for det er ikke evangeliernes logik. Her taler jeg ikke kun om de fraskilte og dem, der er gift igen, men om alle i enhver situation, de måtte befinde sig i”, skriver paven.

Som det er i dag kan fraskilte katolikker ikke skrifte og modtage nadveren, fordi den katolske kirke ikke vil anerkende, at det første ægteskab er opløst.

Den nye og næstekærlige indstilling overfor fraskilte har dog ikke ændret pavens syn på homoseksuelles ret til ægteskab. På dette område fastholder han kirkens linje, og henviser til de såkaldte synoder fra 2014 og 2015.

De fastslog, at “der absolut ikke er grund til at overveje homoseksuelle partnerskaber som sidestillet med eller bare tilnærmelsesvis analogt med Guds plan for ægteskab og familie”.