Tennisstjerne spiller med regnbuesnørebånd i Australian Open

Den professionelle britiske tennisspiller Liam Broady viste sin støtte til LGBT+ miljøet ved at spille med regnbuesnørebånd under dette års Australian Open.
Foto: Twitter

Den britiske tennisspiller Liam Brady sætter fokus på den åbenlyse mangel af åbne homoseksuelle mandlige tennisspillere ved at spille med regnbuesnørebånd i dette års Australian Open.

“Jeg forstår ikke, at folk ikke føler, de kan være åbent homoseksuelle i det 21. århundrede”, lyder det fra den britiske tennisspiller Liam Brady. Han deltager lige nu i årets første Grand Slam tennisturnering –  Australian Open.

Derfor spillede den 28- årige tennis-pro, der i øjeblikket ligger som nummer 128 på verdensranglisten i regnbue- snørebånd i hans første runde kamp.

Broady besluttede at bruge regnbuesnørebåndene for at vise sin solidaritet med LGBT+ miljøet. Men også for at øge bevidstheden om, at der i øjeblikket ikke er en eneste åbent homoseksuel professionel tennisspiller.

I podcasten the Tennis Podcast fortæller Broady, at han ikke mener at det er kulturen i herretennis, der forhindrer homoseksuelle spillere at stå åbent frem.

”Men der er måske en tendens til at se lidt skævt til det i samfundet generelt. Og det er ret trist, at man ikke føler, det er acceptabelt at være sig selv”, fortæller Broady videre i podcasten.

Det lykkedes desværre ikke for Broady at besejre australske Nick Kyrgios og dermed sluttede hans deltagelse i Australian Open allerede i første runde.

Læs også: Professionel fodboldspiller springer ud