ANMELDELSER

Tam omgang SEX på Aveny-T

“Sex” hedder Aveny-Ts satsning på vedkommende LGBT+ ungdomsteater.
Foto: Zuhal Kocan

Forestillingen ”Sex” på Aveny-T er en tam og ligegyldig omgang lesbisk lagengymnastik, der slet ikke formår ikke at ramme de gode takter fra tv-serien af samme navn.

Forestillingen handler om den 20-årige Cat, som er splittet mellem den trygge og velkendte kærlighed til sin kæreste Maya og en sprudlende og spændende forelskelse i Selma. Selma som Cat siden sin studentertid har været fascineret af.

Stykket er et forsøg på at gøre en tv-serie til et teaterstykke. Leo Mendes som også stod for tv-manuskriptet, står også bag denne teaterversionen. Den forvandling kommer Mendes ikke helt i mål med, og viser vist bare at det ikke er en let opgave at sætte en tv-succes op på en teaterscene.

At stykket sættes op på netop Aveny-T er ikke en tilfældighed. Teateret har i de seneste år slået sig op på at være ungdommens teater. Derfor er det også tragisk at “ungdommens teater” så ikke også kan levere varen.

De fire skuespillere gør et ihærdigt forsøg på at hive alt ud af de alt for banale replikker. Specielt Clara Dessau, der spiller Cat formår at give rollen en form for desperation i hendes søgen. Og det skal tilføjes, at hun ikke får meget at arbejde med. Hvorfor hun i slutningen af stykket skal vælte rundt på scenen i en spand slim vides ikke. Den pointe fangede denne anmelder ikke. Nina Rask, der spiller Selma formår også at give karakteren lidt kant. Hun får sagt fra overfor Cats forsøg på kun at ville have hende som ”tillæg” til kæresten derhjemme.

Ellers får man som tilskuer ikke megen baggrundsviden om personerne på scenen. Hvor kommer de fra og hvorfor reagerer de som de gør? Det henstår også efter tæppefald i det uvisse. En meget mere stram skuespillerinstruktion ville måske have klædt stykket og fået karaktererne til at stå skarpere.

Det er ærgerligt at ”Sex” ikke formår at leve op til tv-versionen. Vi har brug for vedkommende teaterstykker med LGBT+ temaer. Dem er der alt for langt imellem. For teateret kan noget andet en film og tv. Specielt ungdomsteater er en forsømt disciplin.

Til sidst et par noter til teateret: Hold op med at bruge lettere skrattende microports. Enten taler skuespillerne højere eller også indkøb noget bedre udstyr.

Holdet bag “Sex”:

Skuespillere: Clare Dessau, Nina Rask, Hanin Georgis og Nanna Eide.

Instruktør: Leo Mendes

“Sex” spiller på Aveny-T frem til 10. december 2022.

Billetter og spilletider finder du her.

Læs også: WELL DONE! – Crazy Christmas does it again!