SAMFUND

Taiwan får WorldPriden 2025

Taiwan legaliserede ægteskaber mellem to af samme køn i 2019. I 2025 skal WorldPriden afholdes på ø-staten.

WorldPride vil i 2025 blive afholdt på Taiwan. Her skal den næstestørste by Kaohsiung være vært for den niende udgave af WorldPriden.

WorldPriden, som i øjeblikket afholdes hvert andet år skal i 2025 et smut til Taiwan. Den næststørste by Kaohsiung slog i opløbet den amerikanske hovedstad Washington D.C. i kampen om at få lov til at arrangere WorldPriden.

I år var det København, der havde æren af at arrangere den store begivenhed. WorldPriden skal lige et smut til Sydney i 2023 før det bliver Taiwans tur.

Fra Copenhagen 2021 var der lykønskninger til Taiwan. Her udtaler Lars Henriksen, der er formand for Copenhagen Pride,

” Den politiske betydning af WorldPride, der finder sted i Taiwan, kan ikke undervurderes. Det er alt for nemt at tænke på Asien som et fjendtligt sted for LGBT+ personer. Men Taiwan viser, at der altid er plads til håb og fremskridt. Fra den ene ø-nation til den anden ønsker vi dem held og lykke. Vi ser frem til at slutte os til dem for at skrive historie i 2025″.

Co-præsidenten for InterPride organisationen Julian Snjivan ligger på samme linje som Henriksen.

“At holde WorldPriden i denne region vil have en betydelig indvirkning på tiltrængt synlighed og menneskerettighederne for LGBT+ samfundet, der såvel som for millioner flere mennesker fra de omkringliggende lande  som Kina, Hong Kong, Japan, Thailand og Sydkorea”.

Taiwan skal i 2025 være vært for den niende WorldPride.
Foto: Logo

Taiwan er for tiden det mest LGBT+ venlige land i Asien. Således har par af samme køn haft mulighed for at gifte sig siden 2019. Taiwans hovedstad Taipei kan ligeledes prale af at have asiens største Pride.

Byen Kaohsiung ligger i den sydvestlige del af østaten og har knap 2,8 millioner indbyggere. Byen har ligeledes Taiwans største og vigtigste havn.

Læs mere om Interpride her.

Læs også: Dansk Drag Queen i RuPaul show