ANMELDELSER

Supermagt – Grænseløs og hudløs politisk satire

Satiregruppen Magt præsterer med vid og bid et aldeles vidunderligt og underholdende show. Gruppen tager nu på turne landet over.
Foto: Camilla Winther

Satiregruppen MAGT har magt. De seks fabelagtige entertainere har magt over stemmer, instrumenter, ord, tekst og indhold. De præsterer med vid og bid et aldeles vidunderligt og underholdende show. Ingen går fri, næsten. De går ikke bare til grænsen; de går over grænsen og behandler alt fra lokalpolitik til den globale magtkamp – og kommer også helt ned på jorden med den enfoldige MAND, der ikke helt forstår det mellem linjerne, og også de dér mænd, som insisterer på, at de er mænd – og igen på den følsomme afklædende måde. Supermagt – supershow.

Jeres ydmyge anmelder havde oplevet satiregruppen MAGT før, og jeg havde af den grund virkelig store forventninger til deres performance. Virkelig store. Alle mine forventninger blev indfriet – og mere til. Den politiske satire var super grov, grænseløs og hudløs, og aldrig grim – altid sjov.

Første nummer bød på en politisk runddans med Moderaternes leder, som havde meldt afbud og sendt en anden karismatisk politiker, som hævdede, at det var midten, hvor det er lettest at få en politisk karriere – et mærkeligt politisk potpourri, blev de benævnt. De synger, at de stjal de radikales partiprogram, og omkvædet var selvfølgelig: ” Vi er et røvkedeligt protestparti”. ”Vi er et røvsygt kedeligt magtparti.”

Så kom en sketch om gruppe-coaching i negativitet: Instruktion i brokøvelser med skuldrene op under ørene – et selvhjælpskursus til ”Den værste udgave af dig selv”.

 Og selvfølgelig en talsperson for den unge generation – WOKE –  privilegieblindhed og skyld og skam for flere generationer med fine rim og helt aktuelle selvmodsigelser. Toksisk maskulinitet – og den unges far dukkede op. Boomerne fik så også lige en tur. Generationskampen for fuld udblæsning. Og de var stejle på hver deres side.

MAGT havde i morskab indgået reklameaftale med kun hæderlige firmaer, som havde lavet radioreklamer i partnerskaber med hæderlige firmaer. Og alene reklamerne var underholdning for hele aftenen: ’Reklame for journalistskolen – du behøver ikke at kunne stave’, ’WOKE-firma med strategier for wokeness’, ’Politiserede og seksualiserede børne-CDer, naturligvis ”HitTheKids” – igen over stregen på den vildt sjove måde.

Slik mine bramsejl

Så var der Esben Snarre-sangen om forsvarsminister Trine Bramsen aka Trine ’Slik mine bram-sejl’. Det var nærgående satire med fantastiske, meget direkte stikpiller til både Trine B, hele staben, søværnet og ikke mindst det statslige og kommunale bureaukrati, da Esbern Snarre tog en etbenet pirat med til Danmark.

Så kom dyrene på Gakke-lakke-borg, et dukketeater beboet af Makrellen i tomat (A), Det stædige æsel (RV), Platuglen (M), Elle-hvalpen (V) og en række andre karakterer. Selv blev bæveren med sixpencen blev nævnt – og så blev der censureret på den sjove måde –  og SÅ begyndte det at ryge…. Sketch forbi.

Så kom de to politiske yderfløjes sketch med det, de dog alligevel kan blive enige om. Nu skal de jo stå sammen, selvom det er svært.

Og dette var bare første halvleg. I må tage ud i det ganske danske land og opsøge denne herlige dygtige trup for at opleve anden halvleg. De er allevegne helt ind i næste år. Se www.magt.nu for byer i nærheden af dig.

Aftenen sluttede med stående applaus og et ekstranummer med opfordring til de enkelte publikummer, at de faktisk HAR magt, supermagt, hvis de tager livet i deres egne hænder.

Voila!

Tak for en skøn aften.

 MAGT

Tekst og idé MAGT / Musik MAGT, Beatles, Willie Nelson, Aleksandr Aleksandrov, Tobias Rahim og Andreas Odbjerg / Instruktør Pelle Koppel / Scenografi Rasmus Rahbek / Kostumer Hanne Mørup / Koreografi Laila Menia og MAGT / Lys Anders Leth / Lyd Mads Kinnerup / Produktionsassisten og forestillingsleder Anna Hyllested / Promoter All Things Live / 

Læs også: To lesbiske veninder- en stor sag.