KULTUR

Stjernedansere optræder under åben himmel i Tivoli

Alvin Ailey American Dance Theater in Alvin Ailey’s Revelations.
Foto: Tony Powell

Stjernedanserne fra det verdenskendte Alvin Ailey American Dance Theater danser deres signaturværk Revelations på Plænen i Tivoli. Det sker søndag den 27. august klokken 20.30.

Selv om det i år er 18. gang, at Alvin Ailey American Dance Theater optræder i Tivoli, så er det første gang, at stjernedanserne danser udenfor, under åben himmel, på Plænen i Tivoli.

Det verdenskendte amerikanske dansekompagni kan også opleves i Tivolis Koncertsal fra den 29. august til den 2. september.

Yannick Lebrun.
Foto: Dario Calmese

Siden 1960 har værket Revelations betaget publikum over hele verden med. Alvin Aileys karakteristiske mesterværk hylder og afspejler afroamerikanerens kulturelle arv, hvilket Alvin Ailey betragtede som en af USA’s rigeste skatte.

Revelations varer 36 minutter og blev koreograferet, da dansekompagniets stifter Alvin Ailey var 29 år gammel. Det er en intim refleksion inspireret af barndomsminder, om at have deltaget i gudstjenester i Mount Olive Baptist Church i Texas og af forfatterne James Baldwins og Langston Hughes’ arbejde.

Selv døde Alvin Ailey som 58-årige i 1989 af en aids-relateret sygdom.

Se mere om danseforestillingen her.

Se også: Se billeder fra Copenhagen Pride 2023