KULTUR

Statsministeren gæst ved Danish Rainbow Awards 2019

Statsminister Lars Løkke Rasmussen deltog i 2018 for anden gang i Copenhagen Pride. I den forbindelse talte han også fra scenen på Pride Square, hvilket udløste enkelte mishagsytringer, som for eksempel en ung kvinde der råbte, “Du skal dø Lars Løkke!”. Foto: Lone Israelsen // www.loneisraelsen.dk // out&about

Mens statsminister Lars Løkke Rasmussen har takket ja til invitationen til Danish Rainbow Awards, glimrer en stor del af rød bloks partiledere ved deres fravær.

Gæstelisten til Danish Rainbow Awards den 3. april har fået tilføjet statsminister Lars Løkke Rasmussen fra Venstre med ledsager. Sammen med formand for De Konservative, justitsminister Søren Pape Poulsen, er statsministeren, og formanden for Alternativet Uffe Elbæk, på nuværende tidspunkt de eneste partiledere der deltager. Formanden for Liberal Alliance, udenrigsminister Anders Samuelsen, har ligesom formanden for De Radikale, Morten Østergaard, endnu ikke svaret på sin invitation.

Det har derimod både formanden for Socialdemokratiet Mette Frederiksen, formanden for SF Pia Olsen Dyhr (begge står angivet som ”formænd” på deres respektive partiers hjemmesider, red.) og politisk ordfører for Enhedslisten Pernille Skipper. Alle tre har takket nej til invitationen fra Danish Rainbow Awards. Det samme gælder formand Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti, og Folketingets formand Pia Kjærsgaard.

 

Tilfreds formand for Rainbow Business Denmark

Carsten Volden er formand for Rainbow Business Denmark, som arrangerer Danish Rainbow Awards, og han er naturligvis tilfreds med statsministerens ”ja tak”.
”Vi er meget glade for, at statsministeren deltager ved årets Danish Rainbow Awards. Det viser, at LGBT-personers rettigheder har regeringens opmærksomhed”, udtaler Carsten Volden, og fortsætter:
”Sammenlignet med andre lande har LGBT-personer gode forhold i Danmark, men der er stadigt områder, som kan forbedre. For eksempel er omfanget af hadforbrydelser mod LGBT-personer i Danmark uacceptabelt stort, og vi håber i Rainbow Business Denmark, at regeringens opmærksomhed vil føre til konkrete initiativer, som forbedrer LGBT-personers forhold i Danmark”.

Af gæstelisten fremgår også, at den amerikanske ambassadør Carla Sands har takket nej. I stedet er USA repræsenteret af Public Affairs Officer Daniel Ernst med ledsager.

I februar blev det offentliggjort, at H.K.H. Kronprinsesse Mary for andet år i træk deltager ved Danish Rainbow Awards, hvor hun igen skal overrække årets ærespris.