KULTUR

AXGIL-juryen 2019 har stemt

Året jury ved Danish Rainbow Awards. Bagerst fra venstre Peder Holk Svendsen (forperson LGBT Danmark), Søren Pape Poulsen (Formand De Konservative og Justitsminister), Lars Christian Østergreen (direktør Copenhagen 2021), Henriette Laursen (direktør Kvindfo). Forrest fra venstre: Leonora Christina Skov (forfatter) og Uffe Elbæk (formand Alternativet). Foto: leonorachristinaskov / Instagram

Det er ikke kun afstemningen på TV2 Zulu der afgør hvem der ender med at modtage en AXGIL Award ved Danish Rainbow Awards. En jury afgiver deres stemmer, og de vægter halvdelen af det samlede resultat. Men hvem sidder i juryen?

Søndag var en vigtig dag i opløbet mod Danish Rainbow Awards i Cirkusbygningen den 3. april. Årets jury afgav deres stemmer, og dermed er halvdelen af årets afstemningsresultat i hus. Det skete hos formand Carsten Volden fra Rainbow Business Denmark, der står bag Danish Rainbow Awards.

Juryen består i år af seks personer:
Søren Pape, partiformand De Konservative og justitsminister
Peder Holk Svendsen, forperson LGBT Danmark
Lars Østergreen, direktør Copenhagen 2021
Leonora Christine skov, forfatter
Uffe Elbæk, partiformand Alternativet
Henriette Laursen, direktør for Kvindfo

Juryen stemmer som enkeltpersoner, og det samlede resultat lægges sammen med resultatet fra afstemningen på TV2 Zulu. Hvis der i en kategori er stemmelighed, er det kandidaten, der har fået flest seerstemmer, der vinder.

Leonora Christina Skov vandt selv Kultur-prisen i 2018, og hun skriver på Instagram om afstemningen: ”Jeg er vældig spændt på, hvor priserne mon ender. I et par kategorier var vi åbenlyst enige, men i de fleste placerede vi efter diskussionen at dømme vores stemmer forskelligt”.

Juryens afstemningen hemmeligholdes for ikke at påvirke afstemningen på TV2 Zulu. Har du ikke stemt kan du gå til afstemingen via banneret herunder.

Juryen stemmer ikke om Bar-prisen, som udelukkende besluttes af Out & Abouts læsere.

Årets ærespris har juryen heller ikke indflydelse på. Den uddeles af bestyrelsen i Rainbow Business Denmark.