KULTUR

Statsminister Lars Løkke taler ved Copenhagen Pride

Statsminister Lars Løkke Rasmussen backstage med Copenhagen Pride 2018
Foto: Pilu Ottosen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen tager endnu et skridt ind på LGBT-scenen, når han er blandt talerne ved Copenhagen Pride.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen deltog i Copenhagen Pride i 2016, og vakte en del opsigt. Vel mest fordi hans deltagelse ikke var annonceret, og fordi han kom trillende på en Christianiacykel, hvilket ligger langt fra den sædvanlige ministerbil.

Løkkes pridedebut førte blandt andet til en forside på Ekstra Bladet, hvor man ser et homopar snaver igennem lige foran ham.

Statminister Lars Løkke Rasmussen holdt tungen lige i munden ved paraden i 2016, så han ikke kørte ind i andre deltagere.
Foto: Marlene Simmersholm.

Ved regeringens fremlæggelse af deres LGBTI-handlingsplan på Regnbuepladsen den 7. juni fortalte Lars Løkke Rasmussen til Out & About, at han gerne ville deltage i årets parade, men at et gruppemøde i Venstre afholdt i Jylland om formiddagen gjorde det svært at nå. Men han ville satse på en sen startposition i paraden, så han kunne nå begge dele.

Det er nu faldet på plads, og Copenhagen Pride bekræfter i dag overfor Out & About, at statsministeren holder tale på Pride Stage efter paraden. Her bliver han ikke eneste taler. Copenhagen Pride bryder iøvrigt med traditionen og lader næstforperson Ane Rindom holde organisationens tale. Traditionen tror er det dog den siddende ligesom Kultur- og Fritidsborgmester der holder tale, og det er i år Nico Grünfeld fra Alternativet, der dermed får debut.