SAMFUND

Sonny Schneider genbesøger værker på ny udstilling på Jailhouse

Sonny Schneider genbesøger blandt andet den efterspurgte hærdebrede homo på en ny udstilling på Jailhouse CPH, hvor alle indtægter går til AIDS-Fondet.
Foto: Sonny Schneider.

Jailhouse CPH inviterer på World Aids Dagen til fernisering på en ny udstilling med værker af Sonny Schneider.

Gennem hele december vil Schneiders værker klæde 1. salens vægge på Jailhouse CPH. Udstillingen byder på et legende udtryk med store mænd og deres særegne artefakter. Schneiders værker inviterer ind i en verden med både humoristiske og melankolske stemninger. Her vil både kuglepindsstreger, akvarel og blæk giver motiverne form. Alt fra erotik, varme,  stift ansigts behåring og omsorg bliver indkapslet når Schneider skaber sin kunst.
“Den hærdebrede homo, som han blev døbt for over 10 år siden, har jeg arbejdet med lige siden. Han er en rar figur, lettere enfoldig, men med et godt og rart udtryk i ansigt og kropsholdning, ofte i selskab med dyr. En kobling imellem dyret og mennesket, der ofte viser lige dele vildskab og humor”, fortæller Sonny Schneider om de værker der fra den 1. december kan ses på udstillingen.
“Jeg har valgt at gentegne ti af mine motiver, som tidligere har været arbejdet op som maleri. Mange har spurgt om “den hærdebrede mand” vil komme igen, og indtil nu har svaret været et nej”, siger Schneider om arbejdet med udstillingen.
“Men så opstod ideen med at tage fat på samme motiver , tegne og håndkolorere dem, og lade hele salgsprisen på værket gå til AIDS-Fondet. På den måde kan jeg som kunstner og gæsterne som forhåbentlige købere sammen være med til at rejse en sum penge, til det gode og vigtige arbejde AIDS-fondet udfører” slutter Sonny Schneider.
Du kan allerede nu få et kig ind i Schneiders kunstneriske univers på hans Instagram @sonnyschneiderart.
World Aids Dag afholdes på udstillingens åbningsdag. Her bliver der blandt andet afholdt en kirkekoncert til fordel for Aids-Fondet.
Billetter til det arrangement kan du finde her.