SAMFUND

Skuffet ambassadør svarer igen med fake news

Den amerikanske ambassadør i Danmark Carla Sands.
Foto: The US Embassy in Denmark

Den amerikanske ambassadør Carla Sands har reageret på de afbud der har ramt hendes pride-reception, og kommer i den forbindelse med en mærkværdig udtalelse.

Out & Abouts artikel om Copenhagen Prides afbud til pride-reception hos den amerikanske ambassadør Carla Sands har givet genlyd i den danske presse, og breder sig i disse dage i den internationale LGBT-presse. Og det er da også en bemærkelsesværdig sag, at den organisation man gerne vil fejre melder fra til fejringen.

Så hvordan er afbuddene blevet modtaget på den amerikanske ambassade?

Den amerikanske ambassade har udsendt en pressemeddelelse, og her fremgår, at ambassadør Sands er ”skuffet”:

”Vi er skuffede over, at nogle medlemmer fra lokale organisationer for lesbiske, bøsser, biseksuelle, transkønnede samt intersex personer har afslået at deltage i den pride-reception, som ambassadørerne for USA, Storbritannien, Canada og Australien holder.”

Det har ikke fået meget fokus, at ambassadørerne fra Storbritannien, Canada og Australien i år er med-arrangører af pride-receptionen, og at Copenhagen Prides, LGBT Danmarks og Sabaahs afbud også rammer dem. Copenhagen Prides forperson Lars Henriksen fortæller onsdag eftermiddag i Berlingske, at han han har modtaget svar fra to af de tre ambassadører:

”Jeg har ikke hørt noget fra den amerikanske ambassade, men to af de tre andre ambassadører har sendt breve og udtrykt forståelse for min holdning. De er repræsentanter for lande, hvor man har gjort fremskridt. Det er ærgerligt, at de bliver en del af vores protest, men det er de jo selv ude om, når man har valgt at lægge receptionen i den amerikanske ambassadørs have. Det er en slags Det Hvide Hus på dansk grund,” siger Lars Henriksen om responsen på Copenhagen Prides afbud.

Fake news fra den amerikanske ambassade
I dagens pressemeddelelsen understreger den amerikanske ambassade, at USA ”fremmer, beskytter og forbedrer menneskerettigheder” – inklusiv LGBT-personers rettigheder.” En påstand der er helt ude af trit med både virkelighed, og opfattelsen i det amerikanske LGBT-miljø.

Pressemeddelelsen slutter af med en konstatering af, at ”Det har været en hjørnesten i den amerikanske ambassades aktiviteter i København at støtte og deltage i pride-aktiviteter. Det har ikke ændret sig.”