SAMFUND

Skål i korsstingsbroderi. Der er dømt Brodega i Aalborg

Find dine sysler frem, der indbydes til Brodega. Foto: Queer Café.

Ej pyssenysse, men rå hygge, når øl og broderi bliver slået sammen til en perfekt Queer Café fredag i Aalborg.

Fredagsbaren: Queer Café i Aalborg inviterer til Brodega på Studenterhuset i Stargate. Og nu spørger du nok “Øhm hvad er Brodega?”. Tænk terninger, kortspil, bajer, sodavand og musik. Samt broderi og andre kreative sysler, så som hækling, håndsyning, strikning og lignende. Det hele i en fælles sammensmeltning.

Fuck blomsterne

Det hele er inspireret af broderist Trine Runge Jensen, der er kendt for sin mere Badass broderistil med fokus på crazy korssting og sjove skæve motiver, frem for den mere pyssenysset stil. Hun brød igennem online under corona-nedlukningen. Her sad hun hjemme bramfrit og broderede håndbajere, Jaka bov og skilte med ordene ”fuck” og ”pis”. Ingen traditionelle blomster der.

Det gav genklang. Hendes stil er blevet lidt af en fanmagnet. Der er store grupperinger og onlinefællesskaber der dyrker den. Også ved denne Brodega hyldes den.

Hiv med hvad du har i skuffen

Man skal medbringe egne materialer, for eksempel garn, nål, tråd, mønster, etc.
Folkene bag har nogle strikkepinde, hæklenåle og strikke/hækleopskrifter til låns, men vil du være sikker, så medbring dine egne.

Og vi skulle hilse at sige. At selvfølgelig kan man deltage selvom man ikke kan brodere eller lignende. De står nemlig altid klar til at hjælpe eller lære fra dem. De kan dog ikke garantere for hverken evner eller pædagogisk tilgang. Alt sker dog i Queer Cafés safespace ånd.

Vil du med til Brodega, så er det den 5. april, kl. 16-21.00, i Studenterhuset, Aalborg.

Vi slutter med arrangørernes egne ord:
Vi glæder os til at se jer til noget stik og drik!

Læs mere om begivenheden og Queer Café Aalborg her.

Aalborg kalder. Afsted til Ordkraft. Her er din Queer-guide til litteraturfestivalen

Vind entré og turpas til Tivoli