SAMFUND

Ny Regnbuecafé i Holstebro

Kom og møde nye folk, i Holstebro, i den nye regnbuecafe. Foto: Gabriel Alva.

Et stærkt samarbejde imellem Holstebro Pride og en af byens caféer, Café Care, har ført til en helt ny regnbuecafé.

På fredag, fra 16-22.00, kan du opleve et helt nyt tiltag i Holstebro. Her afholdes der nemlig, den første officielle Regnbuecafé. Det sker i samarbejde mellem Café Care og Holstebro Pride. Der vil være god musik, gode drinks, øl og ikke mindst noget super lækker kaffe lover arrangørerne.

Formålet med den ny Regnbuecafé er at bygge broer mellem mennesker og skabe positive relationer. Det skal føles trygt og sikkert for alle at komme ud i byen.
Regnbuecaféen bliver en fast månedlig tilbagevendende begivenhed.

Mere synlig del af bybilledet

Vi har hørt Birgitte Kjeldsen, daglig leder af Café Care, om, hvad der fik dem til at indgå i samarbejdet:

”Jeg havde en snak med Lone Hein fra Holstebro Pride, i forbindelse med priden sidste år, hvor vi talte om at det var lidt ærgerligt, at alt hvad der vedrører byens LGBTQ+ miljø skulle foregå ude på Slagteriet/Slagterigrunden – frem for at være en mere synlig del af bybilledet. Selv i forbindelse med den første pride i byens historie, var der kun måske 3-4 af byens butikker der havde gjort lidt ud af pynt mm., så opbakningen var i hvert fald ikke synlig, selvom den måske nok har været der – og det syntes jeg der var en kæmpe skam.

Idéen med en ‘Regnbuecafé’ i en fredagsbar-agtig ramme, har dermed eksisteret længe – det er bare først nu vi har fået sat noget i gang – og nu glæder vi os bare helt vildt til at se hvad konceptet kan i virkeligheden, og ikke kun på papir!”

Det er vigtig for Caféen at skabe et safespace og frirum til LGBT+er. Give plads til miljøet, så det kan være der for dem der har brug for det.

Hjemmebanefordele

Birgitte Kjeldsen fortæller: ”Café Care er en del af Code of Care, som arbejder for et mere rummeligt og inkluderende arbejdsmarked.

I caféen holder projektet ‘Care for Young’ til; et projekt for unge mellem 17-25, der er “faldet ud” af uddannelses- og arbejdsmarkedet, og har brug for en hånd til at komme i gang igen. Blandt disse unge findes (selvfølgelig) også LGBTQ+ personer, som har brug for at være en del af et miljø – og måske har svært ved selv at opsøge det. Derfor er tanken med denne Regnbuecafé fra vores side, at miljøet kommer ’til dem’ – på deres hjemmebane”.

Hun fortsætter:
”For nogen er det måske lettere at gå på en ‘helt normal’ café – så kan man komme med sine ‘helt normale’ venner og drikke en kop kaffe – og finde ud af, at miljøet ikke er hverken særlig farligt eller eksotisk – og åbent for alle. Ligesom meningen er at Café Care skal være det”.

Det er nu det sker

Den første Regnbuecafé finder sted fredag d. 29. marts, kl. 16-22.00, på Café Care.

Vil du opdateres om tiltaget, samt finde information om næste gang. Følg da Holstebro Pride på Facebook, hvor de løbende deler informationer.

Læs også om den nye danseforestilling: LoneRider, der har urpremiere i Holstebro d. 28. marts. Vi har lavet et interview med manden bag, koreograf og danser: Lucas Kruse Kristiansen.

Det kan du gøre lige her: Dans i Holstebro: Danser hylder tvivlen og fællesskabet, der hvor han ikke troede det fandtes