KULTUR

Særudstillingen ’DANNEBROG – Kongeskib i 90 år’

H.M. Dronning Margrethe.
Foto: Ulla Munch-Petersen

Til lyden af Søværnets Tamburkorps indviede H.M. Dronningen særudstillingen ’DANNEBROG – Kongeskib i 90 år’. I sin tale til indvielsen lagde dronningen vægt på sin personlige tilknytning til skibet.

“Dannebrog er et skib, min farfar og far har omfattet med kærlighed, som de har givet videre fra generation til generation. På samme måde har jeg også forsøgt at give kærligheden til skibet, sejladsen og havet videre. Det vil jeg sige er lykkedes: Også Kronprinsen og hans børn elsker at opleve fra søsiden. Jeg glæder mig meget til at opleve udstillingen. Med disse ord erklærer jeg udstillingen for åben. Velkommen ombord!”

Ulla Tofte, direktør for M/S Museet for Søfart, og formand Erik Østergaard.
Foto: Ulla Munch-Petersen

En spændende udstilling om det smukke skib Dannebrog og livet ombord. Et skib som både dronningens far og dronningen selv nærer varme følelser for.

Udstillingen er bestemt et besøg værd. Den kan ses til den 21. august 2022, og den består af mange sjove genstande fra livet ombord på skibet. Heriblandt sømandsuniformer, tatoverede sømænd og en udstoppet papegøje, som var meget afholdt på skibet, da den levede.

De mennesker, der har besøgt og benyttet skibet, kommer til orde igennem citater og anekdoter. Eksempelvis beretter besætningens gaster om det daglige arbejde, og fotografier fra kongefamiliens private fotoalbum giver indblik i dronningens barndom, hvor sommerdagene ombord også levnede tid til udklædningslege og anden sjov.

Søværnets Tamburkorps.
Foto: Ulla Munch-Petersen

 

Se også: DANNEBROG

Læs også: 50 år på tronen fortalt i smykker