Dansk LGBT+ kortfilm nomineret til pris

Kortfilmen “Renovering” har tidligere været vist på Mix Copenhagen.

Den danske kortfilm ”Renovering” er senere på måneden med i kapløbet om en pris ved Ekko Shortlist Awards, hvor filmmagasinet EKKO kårer de bedste danske film, der har været på deres hitliste i løbet af året.

Kortfilmen ”Renovering” handler om Palle og hans amerikanske flirt. Han vil meget gerne og måske lidt pludseligt besøge Palle. Palle er dog midt i en omfattende lejlighedsrenovering. Besøget får bogstaveligt talt det hele til at falde sammen om ørerne på ham. Kim André spiller Palle. Han har også været med i Klovn The Final, hvor han spillede Di Di Cancerella. Hans ven spilles af Jon Lange mens Paul Stovall spiller Palles amerikanske flirt Michael. Stovall var også at finde på rollelisten til kultfilmen ”Shortbus”. ”Renovering” er skabt af Bjarke de Koning, der også har både instrueret og produceret kortfilmen.

Renovering har tidligere vundet for ”bedste drama” ved Culture & Diversity Film Festival i Hollywood og nåede semifinalen til Lousiana LGBT Film Festival. Nu kan filmen så få endnu en pris for bedste lyddesign når EKKO uddeler deres Shortlist Awards til filmtalenter og årets bedste kortfilm den 21. november i Bremen Teater i København. Vinderen findes i en kombination af publikums stemmer og juryens rangering i de enkelte kategorier – bortset fra publikumsprisen og Shortlistprisen.

Filmen har udover MIX Copenhagen været vist på et hav af LGBT+ filmfestivaler verden over. Senest LGBT Toronto Film Festival. Musiktemaet til ”Renovering” som er skabt med sigte på kortfilmen, er senere blevet genbrugt i to afsnit af Netflixserien Cheer.

Læs også: Kendt homofilm censureret

Her kan du stemme.

Du kan se eller gense “Renovering” her.