KULTUR

Saba stiller op i Malmø ved Eurovisionens melodi grand prix

Saba vinder dansk Melodi Grand Prix 2024.
Foto: Frank Holm

I lørdags vandt den 20-årige lesbiske Saba alias Anna Saba Lykke Oehlenschlæger det danske melodi grand prix med sangen ”Sand”.

Publikum stemte hende ind på en 3. plads, men juryen ville det anderledes og havde hende på en førsteplads og dermed blev hun en samlet vinder.

Der har siden været forvirring om, hun nu også ville være Danmarks repræsentant ved Eurovisionens melodi grand prix i Malmø i maj 2024.

Både DR og Saba bekræfter nu i pressemeddelelse, at hun med garanti stiller op.  Usikkerheden kommer på baggrund af Israel/Palæstina-konflikten.

“Det har ikke været nogen nem beslutning for mig. Men jeg håber og tror, at jeg som en brun kvinde, der ovenikøbet er adopteret, queer og kæmper med psykiske udfordringer, kan spille en vigtig rolle i at gøre Malmø til en inkluderende fest, hvor jeg kan repræsentere en masse mennesker og Danmark på min helt egen måde. Jeg kan repræsentere meget, men situationen i Mellemøsten er mere, end jeg kan bære på mine skuldre. Jeg ønsker kærlighed og fred til alle mennesker. Verden er svær og voldsom. Jeg ser jer, og jeg håber, I ser mig,” siger Saba i en pressemeddelelse.