ANMELDELSER

Hyggelig uhyggelige noveller 

Seks okkulte historier, der får hårene til at rejse sig.   Foto: Pexels/Pixabay

En af de helt store ‘spook story’-forfattere er blevet oversat til dansk. Hele fem nye oversættelser og den eneste, der allerede var oversat, er nu samlet i en novellesamling. “Fy for skam, det er nogle uhyggelige historier”. Det er en samling af seks gotiske fortællinger, som er både hyggelige og uhyggelige på en gang.

Nogle kalder det gotiske noveller, og andre vil kalde dem gyserfortællinger. Det er som sådan ligegyldigt, hvad du tænker det hedder, men der er her seks historier om overtro og okkulte væsner, som er værd at læse.

Klassiker

I Danmark vil ikke ret mange kender Edward F. Benson, hvilket klart er en fejl. Så det er godt 2 feet Entertainment ændrer på det. De fleste af hans historier er skrevet i årene, hvor år 1800 bliver til 1900. Så det er nogle ældre historier. Dog er de oversat til et sprog, vi kan forstå i dag.

Forfatter med karakter

Mr. Benson formår at skrive fængende om det okkulte, hvilket er ret sejt med hans baggrund. Han var åben homoseksuelle, med en far der er ærkebiskop omkring år 1900. Sikkert ikke en helt let opvækst. Samtidig skriver han om ugudelige emner i noveller, hvilket heller ikke er den nemmeste livsbane. Derfor er det da heller ikke den eneste genre, han begiver sig ud i.

Findes overtroen stadig

Udover at novellerne er gode, så kan man ikke lade være med at overveje, om vi egentlig stadig tror på det okkulte i dag. Der findes en masse spøgelses-programmer, men de er mere populære i udlandet end i Danmark. Så betyder det, at vi ikke tror på den slags i dag? Om man tror disse skabninger findes eller om man bare synes det er spændende læsning, så er denne bog et kig værd. Bogen er til dig som har lyst til at læse en historie, hvor du tænker Fy for skam, jeg må lige læse den historie færdig.

 

Info

“Og ikke en fugl synger” af Edward F. Benoni udkommer på forlaget 2 feet Entertainment.

150 sider

Udkommer 22. februar

Når en skummel fortid møder en skummel nutid