ANMELDELSER

Rick Astley – ’Get your balls out’ and ’Never gonna give you up’

En fantastisk aften med en super veloplagt Rick Astley på scenen for fulde huse i Tivoli.
Foto: Peter Troest

 

Nostalgi og firser-pop. Boomers og teenagere. Trivsel og livsglæde på scenen. Rick Astleys besøg i København vil blive fulgt op af flere. Rick Astley elsker København. København elsker Rick Astley. Stemningen var varm og indlevende.

Rick sagde, at han er nu 57 år gammel, så han danser ikke mere – men det passede nu ikke helt. Han var i fuld aktivitet med mange “firser moves” i halvanden time. Han sendte super god energi ud over scenekanten, og hans crew var helt med. På skift fremhævede han sit crew, og alle fik en solo med fuld fokus på den enkelte musikudøvere. Det er god stil. Jeg fik indtryk af en omfavnende og inkluderende scenekunstner, der skabte en vildt god stemning på scenen og for publikum. Faktisk en rigtig god fyr. Og så lige en kommentar til overskriften: ’Get your balls out’. Det var et råd, han fik som ganske ung, da han var 20 og repræsenterede den bløde pop. Det følger han op på med et nyt album til efteråret, som er mere rock og netop har ’balls’. Det blev til et enkelt nummer fra det nye album.

Mellem de mange kendte numre fortalte han om sig selv og sit liv, lidt anekdoter og med en god kontakt til publikum. Rick fortalte bl.a., at hans første kys med en dansk kvinde for mange mange år siden var på SAS-hotellet på den anden side af Tivoli. Han er stadig gift med hende, og hans datter med den danske filmproducer Lene Bausager er nu 31 år gammel. Måske derfor talte han dansk ind imellem og for sjov spurgte, om der var nogen fra US, UK og – Jylland.

Rick som trommeslager

Det blev også til et enkelt nummer af AC/DC, som han som ung musiker beundrede og lærte af. Rick startede som trommeslager, og han satte sig helt naturligt til trommesættet og BÅDE sang og trommede. Publikum var ellevilde. OG det er super stort af Rick Astley at berette om sine egne store forbilleder – og spille deres numre.

Publikum bestod af både boomers og teenagere, og de helt unge kunne faktisk teksterne. Jeg giver en stor cadeau til Rick for, at han stadig har appel. Han ramte en nerve tilbage i firserne. Det holder.

Rick Asley sluttede af med at rose Tivoli som et af de bedste koncertsteder i verden, og Rick har faktisk været ALLE vegne i hele verden. Han foreslog at komme tilbage snart igen. Han elsker København, så mon ikke Tivoli inviterer ham snart igen. Han er hele oplevelsen værd. Tak.

Læs også: Kulturminister: Barbie film fremmer homoseksualitet