Radikale vil have verdens største Pride-parade til København

På billedet ses Tommy Petersen, som går med i paraden i dag sammen med partiet, Det Radikale Venstre.
Foto: Radikale PR

Radikale Venstre kommer nu med en udmelding i anledning af Copenhagen Pride og op til de kommende budgetforhandlinger i København.

Hvis det står til Radikale Venstre, så vil Københavns gader i 2021 blive fyldt af verdens største Pride-parade. Om to uger starter forhandlingerne om Københavns miliard-budget for næste år, og her vil Radikale Venstre forsøge at få penge sat af til at hive det globale mega-event, World Pride til København.

“World Pride er et internationalt event på linje med de allerstørste sportsevents og handler om at fremme ligestilling og tolerance i verden. Vi taler mange hundredtusinder af deltagende mennesker fra hele verden. Det vil være fantastisk at byde dem alle sammen velkommen i København til en stor markering af tolerance og respekt for hinandens forskelligheder. Og det er i perfekt tråd med Københavns internationale ry som en by med frisind og plads til mangfoldighed”, udtaler Tommy Petersen, Gruppeformand for Radikale Venstre.

Allerede i foråret fik Radikale Venstre afsat penge til det indledende arbejde med at etablere en arbejdsgruppe bag projektet, og nu vil partiet så finde Københavns andel på 2,25 mio. kr. ud af de samlede 5,7 mio. kr. det vil kræve at organisere og udfærdige ansøgninger samt til det omfattende lobby-arbejde for at få det internationale mega-event til København.

Ifølge de Radikale vil World Pride i København være med til at forstærke fortællingen om København som en attraktiv region, der er kendetegnet ved værdier som mangfoldighed, diversitet, frisind og beskyttelse af alle borgere uanset kønsidentitet og seksualitet, og vil styrke Københavns brand for yderligere turismefremstød i årene frem. Afholdelse af World Pride er ligeledes en rigtig god økonomisk investering. Erfaringer fra andre byer, der har fået fingrene i en World Pride viser, at indtjeningen har været helt op til seks gange større end en almindelig Pride.

“Sidste gang World Pride fandt sted var i Toronto i Canada, hvor der deltog over to millioner mennesker, og her kom indtjeningen helt på flere mia. kr., så det handler både om at øge tolerancen mellem mennesker, styrke Københavns brand og selvfølgelig også om jobs og vækst i byen”, uddyber Tommy Petersen.

Konkret er en række af organisationer gået sammen om at få World Pride til København, efter Radikale Venstre fik afsat 500.000 kr. i foråret til at starte arbejdet op. Organisationerne Pan Idræt og Copenhagen Pride har sammen etableret projektorganisationen “Happy Copenhagen”, som i samarbejde med City of Congress og Wonderful Copenhagen vil sætte alle sejl ind på at få det globale event til byen.

Sidst København var vært for et internationalt LGBT-event var sportseventet, World Outgames i 2009. World Outgames havde 5.500 registrerede deltagere og et anslået tilskuerantal på 200.000. Det gav en samlet samfundsøkonomisk effekt på 78 mio. kr. i øgede turismeindtægter. Den europæiske pendant, Eurogames ligger også i 2021 ligesom World Pride, og organisationen bag budet på World Pride satser også på at få det event til København samtidig.

Konceptet WorldPride

WorldPride har til formål at fejre LGBT-miljøet ved at vise de forskellige aspekter af LGBT-livet og miljøet frem. WorldPride er en international begivenhed, der har udgangspunkt i den globale kamp for LGBT- rettigheder og LGBT-kultur.

WorldPride afholdes hvert femte år med udgangspunkt i Stonewall Riots i New York i 1969. I den mellemliggende periode kan der afholdes et WorldPride, såfremt der er en anledning med relevans for det globale LGBT-miljø. 2021 er et såkaldt budår, hvor det vil være muligt at afholde et WorldPride.

 

Læs også: Happy Copenhagen får bevilling