Professionel ishockeyspiller springer ud

Ishockeyspilleren Luke Prokop er sprunget ud som homoseksuel.                                Foto: Instagram

Første åbne homoseksuelle ishockeyspiller i NHL. Ung professionel spiller springer ud på Instagram.

I et Instagram opslag springer den 19-årige ishockeyspiller Luke Prokop ud. Dermed er han den første åbne homoseksuelle NHL spiller.

Prokop, der spiller for The Nashville Predators Calgary Hitmen skriver i sit meget emotionelle opslag, at det har været en lang rejse for ham at kunne acceptere, den han er.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luke Prokop (@lukeprokop_)

 

Prokop, der er født i Canada skriver videre at ikke længere har behov for at skjule, den han er.

”Jeg kan ikke være mere lykkelig med min beslutning om at springe ud”, skriver Prokop videre.

“Jeg ville ikke være i stand til at gøre dette uden min fantastiske familie, venner og agenter – der har alle kendt sandheden og mødt mig med kærlighed og støtte hele vejen. Jeg håber, at jeg kan vise alle, at homoseksuelle er velkomne i hockeysamfundet, da vi arbejder for at sikre, at hockey virkelig er for alle”, lyder det fra den unge spiller.

I USA findes der ikke mange spillere i de fem store professionelle sportsligaer som er sprunget ud mens de stadig er aktive i deres sport. I juni måned sprang den amerikanske fodboldspiller Carl Nassib fra Las Vegas Raiders ud som homoseksuel. Han var den første i NFL-ligaen. Nu følger NHL-ligaen så trop med Luke Prokops udspring.

De fem store professionelle ligaer i Nordamerika er amerikansk fodbold (NFL), baseball (MLB), ishockey (NHL), basketball (NBA) og fodbold (MLS).

Følg Luke Prokob på Instagram her.

Læs også: Amerikansk fodboldspiller står frem som homoseksuel