Frihed er temaet for årets Copenhagen Pride

Copenhagen Pride 2022 løber fra den 13. til den 21. august. Den store Prideparade snor sig gennem byens gader den 20. august.
Foto: Tobias Jørgensen

 I dag er der tre måneder til København atter engang indhylles i regnbuer og lyser op for LGBTI+ rettigheder i Danmark og resten af verden.  Copenhagen Pride er tilbage for fuld kraft med temaet “frihed”. 

 Den 13. til 21. august bliver Rådhuspladsen forvandlet til et inkluderende og imødekommende område med madboder, barer, to områder til optrædener. Det hele kulminerer den 19. og 20. august med Drag Night og Pride Night koncerten. Selve Copenhagen Pride Paraden er tilbage med start foran Frederiksberg Rådhus, hvorfra den vil fortsætte via Pile Allé, Frederiksberg Allé og Vesterbrogade til Rådhuspladsen i København. 

Som tema for årets Pride, har arrangørerne valgt “Frihed”.

“Uanset om vi markerer friheden til at leve åbent i Danmark eller den frihed som kæmpes for af modige folk i Ukraine, Syrien og Yemen, eller den frihed vi ønsker for de LGBTI+ personer, som bor i et af de mere end 70 lande, hvor homoseksualitet er ulovligt,. Årets tema giver alle mulighed for at bruge Copenhagen Pride som platform til at vise, hvad frihed betyder for dem. Om det er en frihed de har, eller en frihed de ønsker”, siger Copenhagen Prides politiske forperson, Lars Henriksen.

 Coronapandemien tvang arrangørerne til at ændre deres planer for WorldPride i 2021. Nogle af de elementer der fungerede godt har Priden derfor beholdt. Derfor er brugen af Pride Square på Rådhuspladsen blevet nytænkt.

Omfattende menneskerettighedsprogram

Det omfattende menneskerettighedsprogram kommer til at have mere end 50 debatter og samtaler i Regnbueteltet på Regnbuepladsen, i Vartov og på Københavns Rådhus. 

 Et bredt Kulturprogram kommer til at inkludere mange af de københavnske kulturinstitutioner, som havde events under WorldPride. I år kan du også opleve særlige programmer for regnbuefamilier og for unge. Det fulde program bliver offentliggjort i starten af juli. 

“Vi er så glade for, at Copenhagen Pride 2022 blander de bedste elementer af Pride fra 2019 og før med de bedste dele af vores pandemi-Pride i 2020 og WorldPride i 2021. Mens vi udvikler os som mennesker, og som fællesskab, så udvikler Pride sig også. Vi er enormt stolte over den dybde og diversitet, der er at finde i årets program. LGBTI+ personer verden over lagde mærke til København for første gang på grund af WorldPride, og vi vil blive ved med at fortsætte vores indsats for at sikre, at vi og vores by er kendt som en global fortaler for ligestilling”, udtaler Lars Henriksen.

Copenhagen Pride støttearmbåndet kan fra juni købes i både 7-Eleven og Matas landet over.

Under Prideugen er der brug for en masse frivillige, så hvis du har lyst til at bidrage til det store event, hører Priden gerne fra dig.

Du kan melde dig som frivillige her.

Læs også: Her er din Pridekalender