Prideparty hos USA’s ambassadørpar

Det amerikanske ambassadørpar, Rufus Gifford og Stephen DeVincent.

USA’s ambassadørpar, Rufus Gifford og Stephen DeVincent, varmede op til Copenhagen Pride med en reception hjemme i ambassadørboligen.

For et år siden ankom Rufus Gifford til København som USA’s første åbne homoseksuelle ambassadør i Danmark. Og som traditionen er i diplomatiets verden, medbragte ambassadøren sin partner, dyrlægen Stephen DeVincent.

Her et år efter, i anledning af Copenhagen Pride, havde det amerikanske ambassadørpar inviteret til reception i ambassadørboligen Rydhave, nord for København. Receptionen fandt sted den 29. august, dagen før paraden ved Copenhagen Pride, hvor staben ved den amerikanske ambassade også deltager.

”I løbet af de seneste fem år har USA oplevet en enorm ændring i, hvordan vi ser på LGBT-rettigheder. Da præsident Obama aflagde præsidented for fem år siden, havde vi to stater med ægteskabslighed. Bøsser og lesbiske kunne ikke være åbne i millitæret, partnere til statsansatte havde ingen rettigheder, og der var ingen føderal lov mod hadforbrydelser. Faktisk kunne du i halvdelen af staterne blive fyret eller nægtet et sted at bo, fordi du var gay,” sagde den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford, i sin velkomsttale ved receptionen.

”Gennem de sidste fem år er der sket enorme fremskridt i USA. Jeg vil gerne fejre de fremskridt og at vores land har fulgt et land som jeres: Som vi alle ved, var Danmark det første land til at anerkende samkønnede partnerskaber for 25 år siden,” fortsatte Rufus Gifford.

Det meste af receptionen foregik udenfor, i den store have bag ambassadørboligen. Blandt de mange inviterede var repræsentanter for LGBT Danmark, Pan Idræt og AIDS-Fondet og en lang række andre kendte ansigter fra LGBT-miljøet.

I receptionen deltog også flere politikere, som er kendt for at fremme LGBT-rettigheder. Heriblandt handels- og udviklingsminister Mogens Jensen, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll samt Uffe Elbæk, Jakob Hougaard, Tommy Petersen, Lone Loklindt og Ramus Horn Langhorf.