SAMFUND

Pridebus driller Sexologisk Klinik

Linje 6A vækker behørig opsigt i de københavnske gader.
Foto: Copenhagen Pride / Publicis Media

Linje 6A i København ligner ikke sig selv i disse dage. En dekoreret bus kører gennem hovedstaden med det glade budskab ’Come Out With Pride’.

Transkønnede har gennem årene med god grund bandet Sexologisk Klinik langt væk i forbindelse med deres transition. Uværdige og dybt personlige spørgsmål er en uforståelig del af processen, men nu kan transkønnede sende en ”kærlig” tanke til den forhadte klinik, næste gang de tager linje 6A.

Bussen kører nemlig forbi Sexologisk Klinik, og det skal man vist være ualmindelig humorforladt for ikke at se det sjove eller ironiske i.

Ud af bussen – ud af skabet

Det er Copenhagen Pride der er afsender på bussen med det glade budskab ’Come Out With Pride’. Dørene på bussen ligner et skab, og på den måde forsøger man, at fjerne lidt af den stigmatisering, mange homo-, biseksuelle og transkønnede oplever, når de vælger at åbne op omkring deres seksualitet eller kønsidentitet.

Budskabet er naturligvis også en invitation til at komme ud på gaden og deltage i Copenhagen Pride Week.

“Hos Copenhagen Pride er vi altid glade for at få positive LGBTQ-budskaber synliggjort i det offentlige rum, og derfor er vi da også stolte over at kunne sende denne bus på gaden. I forbindelse med bussens design, har vi valgt at tage udgangspunkt i farverne fra det officielle transflag, hvilket er med til at gøre bussen endnu mere opsigtsvækkende”, udtaler Thomas Rasmussen, Kommunikationschef hos Copenhagen Pride.

Håber på international opmærksomhed

Danmark er et af de få lande, hvor homoseksuelle relativt sikkert kan udtrykke deres seksualitet i det offentlige rum. Sådan er det desværre ikke i mange andre lande i verden, hvilket vi blandt andet har set ved Pride-optog rundt omkring i Europa henover sommeren. Det er én af grundene til, at bussens tekst er på engelsk.

”Håbet er naturligvis, at budskabet vil sprede sig på tværs af lande- og hjertegrænser, så homo-, biseksuelle, og transkønnede i andre lande kan se, at der er plads til dem under Pride Week i København,” fortæller Thomas Rasmussen.

Buskampagnen fortsætter næste uge med avisannoncer.