KULTUR

Præster smider alt i ny kalender

Modellerne i den kristne kalender er ikke rigtige præster, men alle er homovenlige medlemmer af den ortodokse kirke.

Romersk ortodokse ”præster” smider alt i homoerotisk kalender, som skal bringe håb, glæde og trøst.

Den nye kalender viser blandt andet en halvnøgen model som læser i bibelen, mens et andet viser en nøgen mand, der ligger henslængt på en seng, mens han holder en rosenkrans.

Modellerne i den kristne kalender er ikke rigtige præster, men alle er homovenlige medlemmer af den ortodokse kirke, fortæller bagmændene bag kalenderen til homositet The Huffington Post. Kalenderen, der skal give kristne håb, glæde og trøst  støtter også ytringsfrihed, tolerance, lighed og menneskerettigheder, fortæller udgiverne videre til sitet.

Selve kalenderen er ikke beregnet til religiøse formål, men er ment som en politisk og social kommentar fra kristne medlemmer af den ortodokse kirke.

Kalenderen fra den ortodokse gruppe udkom for første gang i 2012, og gruppen består af kristne østeuropæere i de tidligere kommunistiske lande i Østeuropa. Gruppen ønsker også at vise at ortodokse kristne ikke er tilbagestående eller forstokkede som de ofte fremstilles i pressen.

” På samme tid har kalenderen en ironisk tilgang til den ortodokse kirke, der i de senere år har været involveret i homoseksuelle skandaler, og homofobi”, fortæller udgiverne af kalenderen.

Nøgen mand, der ligger henslængt på en seng, mens han holder en rosenkrans.