Portrætserie: LGBTer i Danmark

Maja Frydensbjerg Mikkelsen.
Foto: Privat

Som annonceret har vi interviewet to lesbiske i Odense efter en række af interviews med mænd. I første omgang kan du læse om Maja Frydensbjerg Mikkelsen, 24 år. Vi mødtes på cafe Smagløs, som er et hipt sted for unge i Odense, som lever op til stedets navn med lamper af dukkehoveder og et pølsemuseum.

Vi nyder et stykke kage, og vi har valgt tre forskellige stykker. Maja har valgt et stykke drømmekage, som måske er symbolsk for de svar, hun kommer med, da Maja reflekterer over hendes drømme for fremtiden. Hun kan i øvrigt roligt spise kagen med god samvittighed for Maja er aktiv og holder sig i form.

Maja Frydensbjerg Mikkelsen læser interkulturel pædagogik og dansk som andetsprog i Odense.

– Hvad laver du i din fritid?

Jeg spiller fodbold to gange om ugen (kampe kommer udover), er sammen med venner og familie og går i byen og fester.

– Hvad hører du af musik?

Jeg hører meget pop – Mads Langer, Jack Johnsen, Thomas Helmig, Nik og Jay og Rihanna – og alt det “moderne pjat” som Maja udtrykker det med et glimt i øjet.

– Hvad er dine drømme og mål?

På længere sigt vil jeg rigtig gerne have kone og børn, men inden for de næste par år overvejer jeg at søge ind i Politiet. Det har jeg egentlig altid villet.  Der er en optagelsesprøve, som er fysisk hård, og det kræver at man flytter til København, hvilket er endnu længere væk fra familie. Jeg overvejer også kandidaten “Tværkulturelle studier” i København, da den ikke kan læses i Odense. Mine tanker om hvorvidt jeg gør det ene eller det andet er sådan 50/50.

Derudover er mit mål at opleve alle kontinenter inden jeg dør, (udover Antarktis), hvor jeg stadig mangler Asien og Australien.

– Hvad husker du for noget godt i 2014?

2014 er året, hvor jeg sprang ud. Mine omgivelser har taget det rigtig godt. Jeg har haft det i baghovedet i mange år. Jeg så en fyr for snart 2 år siden, så jeg har været inde i en proces, hvor jeg er gået fra at forkaste det til at erkende, at jeg er lesbisk. Det var også året hvor jeg så en rigtig sød pige i ca. 4 måneder, som helt sikkert også er værd at nævne og huske, selvom det desværre ikke blev til noget.

Ellers vil jeg nævne, at jeg i april var på rejse med min veninde Sasha til Brasilien i ca. 3 uger – det var en fantastisk oplevelse.

– Hvad kan gøre dig vred?

Jeg fordømmer alle de hatecrimes rundt omkring i verden, hvor homoseksuelle ligefrem bliver slået ihjel. Situationen i Rusland er også helt tragisk. Derudover gør det mig vred, når vi i denne verden ikke kan formå, at vise hinanden gensidig respekt på tværs af kulturer og religion.

– Hvilke film kan du lide?

Min absolut yndlingsfilm er ”Den eneste ene”, som er sjov og gæv på alle måder. Jeg er total fan af Paprika Steen og Sidse Babett Knudsen. Derudover kan jeg rigtig godt lide Johnny Depp, han er en fantastisk skuespiller, som gør det godt i mange roller, ofte hvor han er en lidt excentrisk karakter, lige fra ”Edvard Saksehånd” til ”Pirates of the Caribbean”, og så er han også ret rålækker!” udbryder Maja kækt. Til sidst vil jeg nævne filmen “Drengen i den stribede pyjamas”, som foregår under 2.Verdenskrig. Den er god og rørende med en frygtelig slutning, som jeg blev meget rørt over.

Maja håber også en dag at finde “den eneste ene”, og med den skønne udstråling, imødekommenhed og visioner, er vi på redaktionen ikke i tvivl om, at det nok skal lykkes en dag. Du kan ofte finde Maja til Lambda festerne eller LA Tequila Bar i Odense …

 

Læs også: Lesbisk – eller hvad

Læs også: LGBT Danmark