KULTUR

Populær københavnsk homobar bliver røgfri

Foto: Modelfoto

Røgtågerne fortrænges fra fredag af frisk luft, når en af Københavns mest populære homobarer maser det sidste skod, og sender rygerne udenfor. Men de kommer ikke til at fryse. Varmelamper vil holde dem lune i vinterkulden.

Debatten om rygning i LGBTQ-barmiljøet popper jævnligt op. For eller imod? Det bliver let en halvreligiøs debat, som sjældent rykker meget.

Men det er faktisk efterspørgsel fra både ikke-rygere, og måske overraskende en del rygere, der gør, at G*A*Y Copenhagen fra fredag er røgfri. Og det skal tages bogstaveligt. Ingen rygekabine, rygeborde eller andre undtagelser.

Nicklas Darsmann fra G*A*Y Copenhagen fortæller hvorfor:
”Vi havde nogle uger tilbage i oktober, hvor vi ikke havde mulighed for at have rygerbordet oppe. Det var der meget positiv respons på. Både fra rygere og ikke-rygere. Derfor har vi valgt at lytte til vores gæster og blive den eneste 100% røgfri homobar/natklub i København.”

Oscar Bar Café på Regnbuepladsen er også helt røgfri, ligesom førstesalen på Jailhouse CPH i Studiestræde, og Vela Gay Club i Viktoriagade. Men ellers pulses der løs på alle andre steder i LGBTQ-barmiljøet.

G*A*Y Copenhagens rygende gæster bliver dog forkælet med varmelamper foran baren, så de ikke behøver hente deres overtøj i garderoben for at tage sig en smøg.

Den populære bar/natklub vandt i 2017 barprisen ved Danish Rainbow Awards – AXGIL. I 2015 da prisudelingsfesten hed Axgil GayGalla vandt G*A*Y Copenhagen festprisen.