KULTUR

Pan Idræt fejrer 35 år fødselsdag

Tommy Kristoffersen

Pan Idræt kan i år fejre 35 års fødselsdag. Det hele startede tilbage i 1984, hvor Pan Idræt var en del af det daværende LBL – Landsforeningen af Bøsser og Lesbiske (i dag LGBT Danmark) og man havde idrætsgrenene volleyball, svømning og gymnastik på programmet. I dag har Pan Idræt mere end 1100 medlemmer og 25 idrætsgrene, som man tilbyder.

Om to år i 2021 skal Pan Idræt som en del af Happy Copenhagen, være med til at arrangere det såkaldte store Eurogames, sportsstævne for LGBT’ere i hele Europa. Der ventes over 5.000 deltagere til sportsstævnet alene. Derudover vil der være en stor menneskerettighedskonference og blive afholdt World Pride.

En af de mest kendte ansigter i Pan Idræt er foreningens tidligere formand, Tommy Kristoffersen, som i dag er aktiv i løbeafdelingen Copenhagen Frontrunners.

Pan Idræt er lig med både sport, samvær og nye venner. Det fortæller Tommy Kristoffersen netop om i den nye LGBT-bog, Ret til kærlighed.

”For mig er det vigtigt at møde andre om det at dyrke idræt og bevæge sig, og det vil jeg altid blive ved med. Når jeg bliver ældre, vil jeg helt sikkert være med i regnbueidræt.”

Tommy Kristoffersen kalder Pan Idræt for sit fitnesscenter.

”At være med i Pan Idræt har givet mig gode venner og et sted, hvor jeg kan være mig selv som LGBT-person.”

Du kan høre Tommy Kristoffersen fortælle om at være med i Pan Idræt og om den udvikling, som foreningen har gennemgået i årenes løb i podcasten herunder.