SAMFUND

Overborgmester: Uacceptable hatecrimes

Københavns Overborgmester Frank Jensen (S).
Foto: Ulla Munch-Petersen

Overborgmester Frank Jensen (S) reagerer på de hatecrimes som Københavns Politi efterforsker efter Copenhagen Pride.

En mindre bølge af hatecrimes fandt sted under og umiddelbart efter Copenhagen Pride. Hos Out & About har vi skrevet om de to værste, som vidner om en afstumpet og hadefuld holdning til LGBTQ-personer. De tre andre har vi ikke kunne få detaljerede oplysninger omkring.

Mainstreampressen og selv andre LGBTQ-medier har ikke givet de voldsomme overfald megen opmærksomhed. Desværre, for de skal frem i lyset, og befolkningen skal forholde sig til dem.

Vi har bedt Københavns Overborgmester Frank Jensen forholde sig til de fem registrerede hatecrimes:

”Vold er aldrig i orden og overfald baseret på folks seksuelle orientering strider mod alt, hvad vi som samfund står for og skal acceptere”, skriver Frank Jensen i et skriftligt svar til Out & About, og sender en særlig hilsen til medlemmer af Sabaah:

”Medlemmerne af Sabaah kæmper en hårdere kamp end de fleste, da mange har en baggrund i miljøer, hvor homoseksualitet ikke accepteres. Det berører mig derfor dybt, når nogen samtidig oplever vold og overfald på grund af sin seksuelle identitet.

Hvilke tiltag tager Københavns Kommune for at undgå overfald baseret på seksualitet eller kønsidentitet?

”Som kommune har vi taget en række initiativer for at markere, at København er en mangfoldig by, og at alle mennesker er lige meget værd. Kommunen og kommunens medarbejdere deltog for eksempel talstærkt i Prideparaden, men også resten af året gør vi en indsats gennem vores sociale arbejde, informationskampagner og ved at konfrontere uacceptabel adfærd, når vi møder den”, siger Frank Jensen, og slutter af med støtte til Københavns Politi:

”Og så bakker vi naturligvis fuldt og helt op om at politiet skal have fat i dem, som chikanerer og skader andre på grund af deres seksualitet.”