KULTUR

Otte arresteret for drabet på Dandara dos Santos

Dandara dos Santos blev brutalt mishandlet og dræbt den 15. februar.

Yderligere tre er arresteret for det bestialske drab på transkønnede Dandara dos Santos, som har rystet verden.

Videoen af den brutale mishandling af den 42-årige brasilianske transkvinde Dandara dos Santos har rystet verden. På videoen ses Dandara blive sparket, slået, ydmyget og til sidst smidt i en trillebør og kørt væk. Senere samme dag blev hendes lig fundet i en gade tæt på.

Men videoen har også hjulpet politiet med at identificere og arrestere otte mistænkte. Du kan se den omtalte video under artiklen, men vi advarer mod meget stærke billeder.

De fem første blev fanget i bydelen Bom Jardin i Fortaleza i sidste uge. De boede alle i samme område som Dandara dos Santos, og tæt på hvor drabet fandt sted.

Onsdag blev en voksen arresteret, og en teenager meldte sig selv. Tidligt søndag morgen blev en ottende mistænkt arresteret ved sine bedsteforældres hjem i Pedra Branca, 261 kilometer fra Bom Jardin. Han forsøgte at flygte da han så politiet, men blev fanget. Han er nu ført til Fortaleza.

Efter at have orienteret om anholdelserne sagde ministeren for offentlig sikkerhed i delstaten Ceará til den brasilianske nyhedsstation Globo:

”Handlinger som disse af kujoner er uacceptable for alle gode borgere og politiet. Vi har brug for mere uddannelse og retningslinjer for folk, så de lærer at respektere hinanden. Intolerance har kun dårlige konsekvenser, og befolkningen i Ceará fortjener at vi reagerer, og en politik der beskytter minoriteter.”

Brasilien er lang fra et LGBT-paradis

Mange kender Brasilien for vidunderlig natur, samba og karneval der driver af sex. Men selvom Brasilien legaliserede ægteskab mellem to af samme køn i 2013 og er vært for verdens største Pride-fejring, så er hadforbrydelser rettet mod LGBT’ere skræmmende almindelige.

En undersøgelse foretaget tidligere på året viser, at én LGBT-person blev dræbt hver 25. time i 2016.
144 af ofrene var transpersoner, som med 42 % er voldsomt overrepræsenterede i statistikken.

Langt flere transpersoner er dræbt i Brasilien end i noget andet land. Af de 295 transpersoner der blev dræbt verden over mellem oktober 2015 og september 2016 var 123 brasilianere.

Indien, hvis befolkning er seks gange større end Brasiliens, oplevede seks drab på transpersoner i samme periode ifølge the Trans Murder Monitoring project.

 

Læs også: Brutalt drab på transkvinde chokerer verden

Se også: Dandara dos Santos