KULTUR

Oprør mod Anni Grimm: Gesten Pride!

“Afvigerne – det være sig homoseksuelle, lesbiske eller andre minoritetsgrupper – kæmper bravt for deres “rettigheder”. Så bravt, at jeg og andre bliver ugleset i den politiske korrektheds navn, for vores naturlige holdninger. Det gider jeg faktisk ikke at finde mig i”, skrev gruppeformand for Dansk Folkeparti i Vejen Byråd Anni Grimm i sit læserbrev den 3. juli. Nu ser det ud til,, at hendes værste mareridt bliver virkelighed.
Foto: TVSyd – screendump / Pilu Ottosen

Borgerne i 6621 Gesten har fået nok. De vil ikke kendes som landsbyen der er hjemsted for Anni Grimm, Dansk Folkepartis homofobiske gruppeformand i Vejen Byråd. Så nu går de på gaden, og afholder deres helt egen pride. Gesten Pride.

Da Dansk Folkepartis gruppeformand i Vejen Byråd i starten af juli skrev et homofobisk læserbrev med titlen ”Danmark… et land for afvigere” i Jyske Vestkysten, gik bølgerne højt. Anni Grimm blev landskendt, blandt andet for at kalde homoseksuelle for ”afvigere”.

Landsbytosser

I manges øjne har Dansk Folkeparti ofte haft deres andel af ’landsbytosser’. Medlemmer der går ud, og siger dét, man bare ikke må sige, og som i mange tilfælde efterfølgende er smidt ud af partiet. Men ikke Anni Grimm. Hun sidder der endnu, selv om hun har fået en skriftlig advarsel.

’Landsbytosser’ har en negativ klang over sig, så lad os hæfte den titel på Anni Grimm, og hende alene. For i Gesten hvor hun bor, er der langt fra enighed blandt de blot 930 indbyggere om hendes holdninger.

Gesten Pride?

”Gesten er IKKE lig med Anni Grimm”. Så direkte er ordene fra Nadia Voss Brown. Hun bor i Gesten, og delte den 4. juli et læserbrev i Facebookgruppen ’6621 Gesten’ af den homoseksuelle debattør Peer Aagaard. I læserbrevet fyrer han en bredside af mod Anni Grimm, og foreslår blandt andet, at Copenhagen Pride kan henlægge årets parade til Gesten.

-Og hvorfor ikke? Da Nadia Voss Brown delte læserbrevet med kommentaren ”Ville da elske pride i Gesten”, blandt efterlysninger af bortløbne katte og andet lokalstof, ramte hun en nerve.

26. august: Gesten Pride

På få timer væltede det ind med positive tilkendegivelser, og iveren var så stor, at flere allerede var i gang før der var tænkt over koordineringen. Den er på plads nu, og Nadia Voss Brown fortæller til Out & About, at styregruppen har sat datoen til lørdag den 26. august. Man arbejder nu på at få alle nødvendige tilladelser på plads.

I gruppen er man i dialog med Copenhagen og Aarhus Pride, og trækker på deres erfaringer, ligesom man er ved at sammensætte et program.

Planen er en parade gennem Gesten, som slutter på sportspladsen, hvor der efterfølgende vil være livemusik, dj, boder og fest.

”Jeg synes ikke, det er Anni Grimm, Gesten skal være kendt for. Det er intet personligt, men vi vil sætte Gesten på landkortet som den fedeste landsby”, siger Nadia Voss Brown afslutningsvis til Out & About, og tilføjer, at alle uanset hvem og hvad de er, er hjertelig velkomne i Gesten.