SAMFUND

OL i Paris får Pride House

OL i Paris og de efterfølgende Paralympiske Lege i 2024 får et Pride House.
Foto: Paris 2024

Under de Olympiske Lege i Paris næste år vil de franske arrangører åbne et Pride House som vil være tilgængeligt både under Sommer-OL og de efterfølgende Paralympiske Lege.

Når Sommer-OL og de efterfølgende Paralympiske Lege afholdes i den franske hovedstad Paris til næste år, vil arrangørerne have et Pride House åbent for LGBT+ personer og allierede. Det afslørede formanden for organisationskomiteen, Tony Estanguet på en pressekonference i Paris.

De Olympiske Lege i Paris har sloganet “Games Wide Open”, og derfor er det vigtigt for de franske arrangører at få budskabet om inkluderende idræt ud. Det er den franske organisation Fier Play, der kommer til at stå for Pride House. Et hus der kommer til at ligge at ligge i “Hjertet af OL” i Parc de la Villette, som arrangørerne kalder det.

I Pride House er alle velkomne. Huset kommer både til at fungere som et informationscenter og et sikkert sted for LGBT+ personer. Der vil samtidig blive afholdt seminarer, kulturelle aktiviteter og arrangementer for at fejre mangfoldighed.

Samtidig med nyheden om et Pride House under OL kunne byen Paris præsentere et helt nyt center for LGBT+ organisationer. Centeret har fået navnet ” La Bulle” og ligger i bydelen Marais på 22, rue Malher.  Målet med det nye center er at tilbyde et sted for de mest udsatte inden for LGBT+ gruppen. Her kan hiv-positive, transkønnede, voldsofre og økonomisk udsatte modtage støtte gennem centerets aktiviteter.

Læs også: Copenhagen Pride bliver elektrisk