SAMFUND

Copenhagen Pride bliver elektrisk

Årets parade under Copenhagen Pride Week bliver den første i verden til kun at benytte elektriske køretøjer. Foto: Bert Svalebølle

Pride Paraden under Copenhagen Pride Week bliver den allerførste Pride-parade i verden til at bruge 100% elektriske køretøjer.

De seneste mange år har Copenhagen Pride taget flere tiltag for at blive en mere bæredygtig begivenhed. Man er for eksempel gået over til brug af genanvendelige kopper og bionedbrydelig konfetti. Copenhagen Pride satser på en langsigtet strategi for organisationen, der anerkender vigtigheden af en fælles indsats for en grønnere fremtid. Med det nye tiltag tager Priden et stort skridt mod at blive en mere bæredygtig begivenhed, der samtidig fremmer menneskerettigheder og LGBT+ ligestilling.

“Klimakrisen er så absolut en LGBT+ krise, og verden over er vores miljø ofte hårdere ramt end andre. Forflytning, hjemløshed, fattigdom, social eksklusion og dårlig mental sundhed kan alle være direkte forbundet med klimakrisen, og det er vores ansvar at gå forrest på dette område,” siger Lars Henriksen,  der er politisk forperson for Copenhagen Pride.

Partnerskab for bæredygtighed

Copenhagen Pride er indgået i partnerskab med DFDS, Volvo Trucks og PrideUP, Copenhagen Prides interne bureau om en bæredygtig dagsorden. .

DFDS har investeret i 125 elektriske lastbiler, der i dag udgør Nordens største flåde af e-trucks. Det er fra denne flåde, at DFDS vil levere de elektriske lastbiler, der tilbydes parade-deltagerne gennem PrideUP.

“Som en mangeårig partner med Copenhagen Pride, en stærk tilhænger af LGBT+ rettigheder og som deltager i pride-relaterede aktiviteter i mange lande, var det naturligt for os at gå sammen med Copenhagen Pride og levere de elektriske lastbiler. De vil gøre dette års parade til den første i verden, der kun benytter 100% elektriske køretøjer. Vi er stolte over at muliggøre denne vigtige milepæl, som kombinerer bæredygtighed med vores støtte til diversitet og mangfoldighed,” siger Niklas Andersson, Executive Vice President, DFDS Logistics.

Fuldt elektrisk flåde

Lastbilerne i dette års fuldt elektriske flåde er fremstillet af Volvo Trucks, en anden af Copenhagen Prides hovedpartnere.

Volvo Group er allerede i dag involveret i Prides rundt om i verden og gør en indsats for mangfoldighed. Det falder derfor helt naturligt at samarbejde med Copenhagen Pride og DFDS om at gøre dette års Copenhagen Pride til en grønnere parade ved at bruge elektriske lastbiler.

“Det er en fornøjelse og en fordel for alle, at dette års Pride Parade den 19. august bliver verdens første Pride-parade, der skifter til elektriske køretøjer og bidrager til en mere bæredygtig fremtid. Det er en unik mulighed for alle deltagere i Copenhagen Pride for selv at opleve, hvad Volvos elektriske lastbiler vil betyde for nuværende og fremtidige generationer. I år er vi en af Copenhagen Prides hovedpartnere. Vi hylder dette års Pride-tema med ‘Come Together towards zero emissions’,” siger Peter Ericson, administrerende direktør hos Volvo Danmark.

Tredive lastbiler klar

I alt tredive lastbiler er blevet forberedt til Copenhagen Pride Parade. Biler, der alle kan køre hele Pride Parade. Med lydanlæg, toiletter og DJ’s, der drives af batteriet i lastbilen, og alt sammen uden CO2-emissioner.

Skiftet til elektriske lastbiler i Copenhagen Pride Parade er et skridt i retning af en grønnere og mere bæredygtig begivenhed.

“Denne ændring er en del af vores langsigtede strategi. Det er et afgørende skridt,” forklarer Steve Taylor, sekretariatschef for Copenhagen Pride.

“For mange mennesker er Pride-parade synonymt med vores organisation – og med god grund! Den er højlydt, farverig og et politisk statement for ligestilling. Med dette nye initiativ er det også en meget synlig demonstration af vores engagement i at gøre vores del for at sikre en bedre og grønnere fremtid for alle. Det er indbegrebet af vores tema Come Together, hvor vi ønsker at fremhæve, hvor langt vi kan nå, når vi arbejder sammen”, slutter Steve Taylor.

Copenhagen Pride Parade 2023 finder sted den 19. august, hvor den starter ved Frederiksberg Rådhus og bevæger sig gennem byen for at ende på Rådhuspladsen.

Copenhagen Pride Week finder sted fra den 12.-20. august.

Mere om Copenhagen Pride finder du her.

Læs også: Årets Pride kalender