SAMFUND

Ønsker forbud mod omvendelsesterapi

Mathias Kring Niebuhr.
Foto: Chris Christophersen

Mathias Kring Niebuhr stiller om for Socialdemokratiet til Europa-Parlamentsvalget den 9. juni 2024.

Den 24-årige Mathias Kring Niebuhr bor i Valby i København. Han stiller op til Europa-Parlamentsvalget for Socialdemokratiet den 9. juni 2024.

Mathias Kring Niebuhr er dog født og opvokset i Hedensted i Jylland. Han husker meget tydeligt det øjeblik, da han blev klar over, at han var til fyre.

”Jeg fik pludselig følelser for en dreng, og da jeg en dag talte med en veninde om mine følelser for fyren, så gik det op for mig, at jeg var bøsse”, fortæller Mathias Kring Niebuhr til journalisten Bjarne Henrik Lundis i podcasten Regnbueland.

Det at han var aktiv politisk i DSU, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, gjorde, at han havde mødt andre LGBT-personer.

”Vi havde nemlig talt meget om ligestilling og om LGBT-personers manglende rettigheder. Så jeg havde ikke svært ved at acceptere, at jeg selv var bøsse. Det gav mening og føltes naturligt. Det var mere det med, at jeg nu skulle til at fortælle andre det,” forklarer Mathias Kring Niebuhr.

Han flyttede fra Vejle til København i 2020, da han fik tilbud et job hos DSU, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, som han bare ikke kunne sige nej til.

Ønsker forbud mod omvendelsesterapi

Han kender flere unge LGBT’ er, som har været udsat for omvendelsesterapi.

”Præster og andre religiøse kræfter forsøger at få unge mennesker til at frasige sig deres homoseksualitet og at de er transkønnet. Og dermed, at de ikke skal stå ved, hvem de er, og det har utrolig voldsomme konsekvenser for den enkelte”, forklarer Mathias Kring Niebuhr, som ønsker et forbud mod omvendelsesterapi. Ifølge ham har de fleste lande nemlig ikke noget forbud mod omvendelsesterapi, og det gælder også her i Danmark.

”Jeg ved, at flere LGBT-organisationer arbejder på at få et forbud mod omvendelsesterapi herhjemme. Jeg håber, at ligestillingsministeren vil gøre noget ved det. Samtidig skal vi arbejde på at få et generelt forbud mod omvendelsesterapi af LGBT-personer i EU. For det strider for mig helt grundlæggende imod, at man ikke kan få lov til at være den, som man er”, understreger Mathias Kring Niebuhr.

EU kan gøre en forskel

I podcasten Regnbueland fortæller han også om, hvor vigtigt det er at arbejde i EU for at forbedre LGBT-personers vilkår i EU og rundt om i verden. Og om hvilken forskel han selv som LGBT-person kan gøre ved at blive valgt ind i Europa-Parlamentet.

”Jeg stiller op, fordi jeg vil være med til, at der skal en forandring”, siger Mathias Kring Niebuhr, som netop mener, at EU ofte kan være vejen til at løse LGBT-udfordringer.

Se også: Unge kræver at kunne være sig selv