ANMELDELSER

Munken, der blev forelsket

“Den sidste” hedder tredje og sidste bind om den svenske by Johannastad.

Birk har været munk, siden han var i begyndelsen af teenageårene. Efter en flugt ender han på et kloster på Nordsjælland, hvor en smuk og klog helbreder hjælper munkene med at behandle syge på klostret. Den ukendte følelse og kroppens underlige reaktion på en ung pige, er skræmmende, men er det en synd?

Cecilie er yderst dygtig til at helbrede og er blevet sendt til Nordsjælland for at blive klogere på urter fra Johannastad i Sverige. Her møder hun den møg irriterende unge munk, Birk.

Tredje historie om Johannastad

“Den sidste” er nummer tre i serien om den svenske by Johannastad. En by, som har skulle bygges op igen efter pesten meget voldsomt tog største delen af befolkningen med i døden. Vi kender Cecilie fra de første 2 bøger og får nu hendes historie.

Fra møg irriterende til død lækker

Der er helt sikkert flere end mig som kender det, at en person kan være møg irriterende. Men når man lærer personen at kende, bliver personen død hamrende lækker. Det kender den ene af de to hovedpersoner i hvert fald. Den anden kan til gengæld se Cecilie er meget smuk fra starten. Men må en munk sige noget til en smuk kvinde? Helt klassisk “from-enemy-to-lover”-historie.

Typisk med et tvist

Historien er helt typisk “from-enemy-to-lover” som er på vej til at få sin helt egen genre indenfor romance litteratur. Hovedpersonerne skal finde ud af, at de ikke kan undvære hinanden, men også udfordres. Selvom det er en typisk historie, så formår forfatteren Louise Colding at tage én på sengen godt inde i historien. Så hvis du ikke får slutningen med, snyder du dig selv for et par overraskelser.

Små mangler

Jeg har før været vildt begejstret for Louise Coldings serie om Johannastad, og det er jeg stadig. Dog er jeg ikke helt solgt på fortidshistorierne for Cecilie og Birk. Det koster desværre den sidste regnbuestjerne. Jeg savner de dybe forhistorier som de to første bøger havde. Men okay, to hovedpersoner omkring de tyve kan måske heller ikke have nået det vilde. Men jeg ville alligevel have ønsket at Colding havde valgt at uddybe Birks fortid i stedet at give os begges forhistorier. Som så ikke når knapt så dybt ned.

Hårdt at sige farvel

Som udgangspunkt er denne roman den sidste om Johannastad. Den har meget sigende fået titlen “Den sidste”. Jeg elsker miljøet i Johannestad, og derfor er det også synd, at så store dele af den sidste bog ikke foregår i byen. Selvfølgelig ved jeg godt, der er sagt det er den sidste, men ih, hvor vil jeg gerne have mere. Mit lille LGBT+ hjerte ville sådan ønske, at der kom en historie om nogle homoseksuelle beboere i byen, og hvordan ledelsen vil klare den, måske et soldater-par eller de to “brødre”.

Til alle der elsker historie og romance

Denne er bog er til alle som elsker historiske romaner, men også til alle de mennesker som nyder en god romance. Du får en god historie og en god serie med små romantiske erotiske afsnit og en stor del europæisk-historie.

Info

“Den sidste” af Louise Colding ude på forlaget Falco.

315 sider

De foregående i serien hedder ‘Den eneste’ og ‘Den stærkeste’

Bog to om Johannastad er anmeldt her på siden.

Forfatteren har lavet en playliste, som man kan høre, mens man læser bøgerne.

Stærk historisk roman