SAMFUND

Nynazister spreder had på Amager

Homofobisk propaganda på Amager. Bemærk den ekstra lyseblå stribe.
Foto: Armando Salmeán

Afstumpet nynazistisk propaganda med homofobiske og fremmedfjendske budskaber er mandag og tirsdag spredt på Amager.

Tirsdag eftermiddag modtager vi på redaktionen en besked fra Armando Salmeán, som på Artillerivej på Amager har set nynazistisk propaganda i form af klistermærker i A4-format.

Budskabet på det ene klistermærke synes klart. Ingen adgang for LGBT’ere! At nynazisterne i deres mangel på indsigt eller evner har udstyret regnbueflaget med en ekstra lyseblå stribe, ændrer dig ikke på virkningen hos Armando Salmeán.

”Jeg blev meget chokeret, da jeg så det, og jeg tænkte på, hvor meget skade bare én person kan gøre ved at bruge bare 30 minutter på at sætte klistermærker op. Jeg forsøgte at slippe tanken, men jeg kunne ikke. Jeg føler mig vred og ydmyget, hvilket sandsynligvis er præcis, hvad de har til hensigt med det”, fortæller Armando Salmeán til Out & About.

Landsdækkende ”kamp”

Trods det primitive grafiske udtryk udtrykker nynazisterne under navnet ’Den Nordiske Modstandsbevægelse’ stolthed over aktionen. På hjemmesiden nordfront.dk kan man blandt hadske artikler fuld af fordrejninger og konspirationsteorier finde menupunktet ’Kamprapporter’.
Her fortælles stolt om ”aktioner” landet over hvor plakater sættes op, og flyers lægges i private postkasser.

Indvandrerfjendsk propaganda.
Foto: Armando Salmeán

Kujoner

Fælles for billedmaterialet der følger de ordfattige ”kamprapporter” er, at ”aktionerne” foregår fordækt i ly af mærket. Medlemmerne af ’Den Nordiske Modstandsbevægelse’ er tilsyneladende en flok kujoner der ikke er modige nok til, at stå frem med ansigt og navn, og vedkende sig deres holdninger.

”Jeg synes, vi skal være åbne og konfrontere denne omgang ’crap’”, siger Armando Salmeán, der gerne står ved, hvem han er.

Samling i Kastrup

Den nyeste ”kamprapport” fra mandag den 5. marts beretter under overskriften ”Fællesdag i Kastrup”:

”Modstandsfolk fra hele landet var samlet i Kastrup til fælles materialedag. Der blev produceret bannere, netværket, og spredt propaganda i området i form af flyveblade og klistermærker. Der blev desuden afholdt rekrutteringsmøder, og vi byder de nye modstandsfolk velkommen i Den Nordiske Modstandsbevægelse!”

-Så ved Københavns Kommune hvor de skal hendevende sig med regningen for fjernelse af klistermærkerne.