SAMFUND

Ny trend: Få bleget din pik

Michelangelos berømte statue David har en hvid pik… men er en hvid pik virkelig mere ønskværdig, end en pik der har den farve, dine gener har bestemt?
Foto: Modelfoto

Dusinvis af mænd får hver måned bleget deres pik i Thailand. Er det 2018’s hotteste nye trend, og har den en fremtid i Danmark?

Det er fra naturens side helt normalt, at pikken er en anelse mørkere end resten af kroppen. Det vil en stadige større gruppe af mænd i Thailand dog ikke acceptere, og de opsøger derfor en ny behandling, hvor de får bleget huden på deres pik. Et af stederne der tilbyder den kosmetiske behandling er Lelux Hospital i Bangkok.

Hovedparten af patienterne er homoseksuelle mænd i alderen er 22-55 år.

Bunthita Wattanasiri er manager på hudafdelingen på Lelux Hospital, og hun siger til AFP, at klinikken for tiden har omkring 100 klienter om måneden, og at man til behandlingen bruger en ”meget lille” laser af forsigtighedshensyn. Ved behandlingen bleges pikken og området omkring den.

Blegningen koster 4.000 kr. for fem behandlinger.

Negative bivirkninger

Klinikkens marketingsmanager Popol Tansakul siger, at patienterne begyndte at efterspørge blegning af pikke efter, at klinikken introducerede blegning af vaginaer for få måneder siden.

Behandlingen har skabt voldsom debat på sociale medier, og Thailands sundhedsministerium har udsendt en advarsel mod behandlingen. De advarer om, at den kan give negative bivirkninger som smerte, betændelse og ar. De advarer også om, at behandlingen kan gå ud over sædkvaliteten og potensen.

Lelux Hospital vakte også stort postyr i Thailand sidste år, da de introducerede en behandling, som de siger vil give kvinder en ”3D vagina”. Patienten får fedt fra egen krop sprøjtet ind i området omkring vagina, hvilket får området til at hæve, og træde frem fra kroppen.

”Jeg synes de er et godt marked at gå ind på, så vi kan tilbyde den ultimative behandling til både mænd og kvinder”, siger manager Bunthita Wattanasiri.

Racisme?

Blegning af huden er ikke ualmindelige i store dele af verden, men er særligt efterspurgt i Thailand. Reklamer for skindblegning har tidligere udløst voldsomme debatter i landet og beskyldninger om racisme.

Analblegning kendt i Danmark

I Danmark har det i flere år været muligt, at få bleget huden omkring anus, som også fra naturens side hos mange er mørkere end resten af kroppen.

Om blegning af pikken har en fremtid i Danmark, er svær at sige, men det må fremtiden vise.