Ny stærk bog om livet med hiv

Da døden blev aflyst – 40 år med aids

Otte hiv-positive deler deres personlige beretninger om, hvordan det er at leve med i hiv i bogen ”Da døden blev aflyst: 40 år med aids”.

Det er i år 40 år siden hiv og aids blev et begreb i danskernes bevidsthed. Det markerer Aids-Fondet med bogen ”Da døden blev aflyst: 40 år med aids”. I bogen fortæller otte medvirkende, der alle er over 50 år, om det at leve med hiv. En sygdom de har haft størstedelen af deres liv.

Bogprojektet er blevet til i samarbejde med den prisbelønnede organisation Ordskælv, der er eksperter i at hjælpe folk med at skrive deres egne historier.

Det er samtidig fortællingen om, hvordan raske unge mennesker med livet foran sig i begyndelsen blev syge og døde. Og, hvordan døden blev aflyst, og man pludselig skulle lære at leve igen, da en effektiv behandling så dagens lys for 25 år siden.

En af de otte der fortæller deres beretning i bogen er den tidligere formand for Hiv-Danmark, Helge Kvam.

”Jeg fik diagnosen for fire et halvt år siden. Jeg har valgt at være åben om det. Det er dog langt fra alle hiv-positive, der er åbne om deres diagnose, og det kan jeg godt forstå. Selvom medicinen i dag betyder, at mange hiv-positive kan leve lige så længe og godt, som alle andre, er der fortsat masser af uvidenhed om hiv og deraf følgende stigmatisering” fortæller Helge Kvam.

”Jeg har valgt at være åben, fordi jeg synes, det er vigtigt, at vi tør tale om hiv – og blandt andet fortælle, at hiv-positive i behandling ikke kan give hiv-virus videre til andre under nogen omstændigheder. Jeg håber, I vil tage godt imod bogen”, tilføjer den tidligere formand for Hiv-Danmark.

De otte beretninger kan du nu læse i en stærk bog, hvor H.K.H. Prinsesse Marie har skrevet forordet. AIDS-Fondets direktør, Lars Christian Østergreen bidrager derudover med et tilbageblik på historien om hiv og aids i Danmark.

Bogen kan du købe her.

Læs også: Antallet af nye hiv-tilfælde falder fortsat i Danmark