ANMELDELSER

Ny roman om kærlighed mellem mænd

Thomas Cervus’ roman ”Sindets Fanger” handler om to unge mænd med forskellig baggrund. Det handler om den første forelskelse, men med den ekstra dimension, at den ene er kristen i det iranske muslimske præstestyre og har sine traumer fra krig og vold, som han er flygtet fra, mens den anden er opvokset i et hjem præget af druk og utryghed.

Romanen starter i 1997, hvor vi møder iraneren Masood. Han er flygtning og  forsøger at vænne sig til den nye situation og livet i et nyt land.

Han kæmper mod minderne fra fortiden, der stadig spøger i hans sind, og han forsøger af holde sin seksualitet og fortid hemmelig for omverdenen.

Men Masood må indse, at hans seksualitet ikke længere kan hemmeligholdes, og at han er nødt til at konfrontere det, han flygtede fra. Det sker efter en voldsom hadforbrydelse en aften i en baggård, hvor han skal møde sin kæreste, Tommy. De bliver overfaldet af to unge fulderikker med jernrør og kniv, og Masood bliver så ilde tilredt, at Tommy tror, han er død.

Masood og Tommy havde mødt hinanden nogle år før på en bar. Masood var dengang 33 år og Tommy 16 år.

Masood var kommet til Danmark fra Iran nogle år før deres første møde. Begge hans forældre og en bror var døde. Han havde dog stadig en søster i Iran, men vidste ikke, hvor hun befandt sig.

Selv om vi lever i et meget tolerant samfund, så er bogen yderst relevant, da den belyser mange af de problematikker, fordomme og hadforbrydelser, der stadig rammer mange LGBT+ personer.

Det er længe siden, jeg har haft svært ved at lægge en bog fra mig. Jeg skulle hele tiden lige læse et afsnit mere!

I første omgang ville jeg give bogen fire stjerner. Men da det er meget relevant at tale og sætte fokus på hadforbrydelser og de fordomme, som mange af anden etnisk herkomst end dansk oplever, så får den fem stjerner.

 

Om bogens forfatter:

Thomas Cervus er født i 1970. ”Sindest Fanger” er hans debutroman, og han er så småt gået i gang med en efterfølger til den.

At skrive er dog ikke nyt for Thomas Cervus. Da hans far i hans teenagerår forærede ham en rejseskrivemaskine, begyndte han at afprøve sin trang til at fortælle historier via ord. Men der skulle gå mange år, før han skrev en juleføljeton, som man kunne følge på nettet. Den blev oversat til engelsk og bragte ham til Trending-Topic-Status på Twitter. Siden har han brugt meget tid på at færdiggøre sin første bog ”Sindets Fanger”.

Læs også: Årets historiske bog