SAMFUND

Ny regering slår homo-rekord

Den åbent homoseksuelle Søren Pape Poulsen (K) er ny justitsminister. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortsætter på posten, og Anders Samuelsen er ny udenrigsminister (LA).
Foto: Facebook/Lars Løkke Rasmussen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har mandag formiddag været på Amalienborg, og præsenteret sin nye regering for Dronningen. En regering, som på ministerholdet har to åbne homoseksuelle. Sundhedsområdet, som blandt andet dækker behandling af transkønnede, får også ny minister.

Regeringen Lars Løkke Rasmussen III bliver Danmarks første regering med mere end én åben homoseksuel minister.

Formand for De Konservative Søren Pape Poulsen bliver ny Justitsminister efter Søren Pind. Søren Pape Poulsen er åben homoseksuel, og bor til daglig sammen med sin kæreste Josue Medina Vasquez.

Ny Økonomi- og indenrigsminister bliver Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance.

Om der er andre LGBT-ministre i den nye regering er muligt, men de er i så fald ikke sprunget ud.

Ny sundhedsminister

For mange transkønnede vil det være interessant, at landet får ny sundhedsminister. Ny sundhedsminister er Ellen Trane Nørby fra Venstre, som tager over efter Sophie Løhde (V). Sundhedsministeren spiller en central rolle i transmiljøet, da mange transkønnede er i tæt kontakt med sundsvæsenet.

LGBT-området indskrevet i regeringsgrundlaget

Den nye regering har indskrevet et afsnit i regeringsgrundlaget, som omhandler både seksualitet og kønsidentitet:

”Friheden til at vælge sin partner og til at leve åbent om sin seksuelle overbevisning og kønsidentitet er grundlæggende i det danske samfund. Regeringen vil fortsætte arbejdet med at fremme lige muligheder og frihed for den enkelte uafhængigt af seksualitet og kønsidentitet.”

Det har fået LGBT Danmark til at kommentere på den nye regering:

”Det er meget positivt, at regeringen vælger at skrive LGBT-forhold ind i regeringsgrundlaget,” udtaler Søren Laursen, forperson for LGBT Danmark, på Facebook og fortsætter: ”Det er en meget generel tekst, så vi må arbejde på at få skabt konkrete udmøntninger af den. Men hånden er rakt ud, det er positivt.”

Kønsfordelingen i den nye regering er ni kvinder og 13 mænd.