SAMFUND

Ny kondomkampagne

Foto: AIDS-Fondet

AIDS-Fondet er klar med en ny og helt anderledes kondomkampagne.

På blandt andet homobarerne og boyfriend.dk kan du her i maj se plakater, postkort og bannere, som viser piller i erotiske stillinger.

”Hvis du har sex uden kondom, kan du risikere at skulle leve et liv på medicin,” forklarer Magnus Kornerup, som er projektleder i AIDS-Fondet.

Han understreger, at mennesker med hiv i dag kan leve et godt og langt liv på medicin.

”Men vi vil tale åbent og ærligt om bekymringen for eventuelt at skulle leve et liv på medicin, hvis kondomet smutter. Det er en realistisk risiko, og en reel bekymring for dem, der ikke har hiv.”

Den nye kondomkampagne er udviklet sammen med fokusgrupper i København og Aarhus.

”Mange mænd, der har sex med mænd har allerede en ret stor viden om hiv og kondomer. Alligevel er der af og til et modsætningsforhold mellem viden og adfærd,” siger Magnus Kornerup.

”Man ønsker at bruge kondom, men får det ikke altid på. Måske fordi ham, man er i seng med, ikke vil bruge kondom, eller fordi man ikke har nogen kondomer i nærheden.”

Kondomkampagnen løber resten af 2016 og bliver udvidet med filmklip og andet senere på året.

”Vores højeste mål er at nedbringe antallet af nye hiv-tilfælde. Det skal ske ved at få flere til at holde fast i at bruge kondom. Og forhåbentlig kan den her kampagnes fokus være med til det” siger Magnus Kornerup.

Du kan læse mere på sexperterne.dk – AIDS-Fondets ny website særligt for bøsser og andre mænd, der har sex med mænd.

Magnus Kornerup, projektleder i AIDS-Fondet.
Foto: Chris Lykkegaard

 

Læs også: Nyt superkondom beskytter bedre mod HIV