SAMFUND

Nedturen total – kun seks danske Eurovisionpoint

Reiley måtte se langt efter seernes point i Danmarks semifinale. Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Det blev kun til sølle seks danske point i semifinalen ved dette års Eurovisionbrag i britiske Liverpool. Alle seks blev sat ind på den danske konto af de islandske seere.

Dermed var Danmark ikke i nærheden af at komme videre til finalen. Kun San Marino og Rumænien ender dårligere end Danmark i torsdagens semifinale. Begge lande ender på et stort fedt NUL.

Dermed ser det ud til at DRs Grand Prix general Erik Struve Hansen står ret alene med sin holdning om at Danmark i år har sendt en af de bedst-skrevne og mest moderne popsange, der overhovedet er i dette års Eurovision. Det fortalte han den samlede danske verdenspresse torsdag efter det stod fast at Reiley og sangen “Breaking My Heart” ikke ville være at finde i lørdagens store finale.

Med det dårlige danske resultat må DR vist gå i tænkeboks og få rystet posen ret kraftigt. Der er i den grad brug for nytænkning.

Men skal man vende det til noget positivt så fik ”Video Video” med Brixx kun fem point i 1982. Den sang kan man vel godt kalde noget nær en dansk klassiker. Så måske er alt held ikke ude for Reileys ”Breaking My Heart”.

 

Meget mere om Grand Prix finder du lige her.

Læs også: Danmark færdig