KULTUR

Mr Gay Europe-deltagere på flugt

Niels Jansen yderst til højre i sikkerhed på en pride-lastbil. Til venstre for ham yderlgere to deltagere i Mr Gay Europe.
Foto: Danni Sigen

Deltagerne i Mr Gay Europe i Poznan i Polen har i dag deltaget i den lokale pride-parade. Men priden er blevet angrebet af homofobiske moddemonstranter, og deltagerne er flygtet i sikkerhed. Du finder herunder vores live-dækning af sagen.

Kl. 15.45: De to busser er nu tilbage hos resten af paraden, og humøret er højt selvom det er begyndt at regne voldsomt. Som det kan ses er Niels Jansen fuld af kampgejst, og med transflaget over skuldrene. “Aldrig har jeg været så stolt”, siger Danni Sigen over telefonen til Out & About. Vi slutter nu vores livedækning, og håber, at resten af priden i Poznan foregår i god ro og orden og med alle i sikkerhed.

Foto: Danni Sigen

Kl. 15.30: Mindst 10 politibiler følger de to busser med Mr Gay Europe-deltagerne. Et TV-hold er kommet med på den ene bus, og sender direkte. Vi ved ikke hvilken station det drejer sig om, men højst sandsynlig er den polsk. Alle deltagere i Mr Gay Europe-konkurrencen er i sikkerhed, og under politiets beskyttelse. Ingen har lidt fysisk overlast, men alle er rystede over det der foregår.

Foto: Danni Sigen

Kl. 15.25: Det er to dobbeltdækkerbusser som deltagerne kører i. De er evakueret fra resten af paraden, og kører i øjeblikket rundt i Poznan. Der meldes om sammenstød mellem homofobiske moddemonstranter og paradedeltagere. Der er massiv politiaktivitet i byen med konstante udrykninger.


Kl. 15.17: Minimum to lastbiler fra paraden med Mr Gay Europe-deltagere ombord er kørt væk fra den oprindelige rute.


Kl. 15.13: Niels Jansen har for kort tid siden sendt live på Facebook, og han understreger her, at alle er okay og i sikkerhed. Det fremgår af det korte klip, at gaderne stort set er tomme bortset fra pride-deltagerne, og at der ikke er publikummer langs ruten. Derimod står der politi med få meters mellemrum. Danni Sigen fortæller også, at alle er okay, men at flere er dybt rystede over hændelsen. Selv befandt han sig pludselig midt i en moddemonstrtation mens han gik med et regnbueflag. Han blev hurtigt omringet af politi som førte ham i sikkerhed.


Kl. 15.03: Deltagerne er i sikkerhed, og paraden bevæger sig gennem Poznan under massiv politibeskyttelse, som det ses på nedenstående billede.

Foto: Danni Sigen

Kl. 14.50: Danni Sigen skriver på messenger, at han er kommet op på en pride-lastbil, sammen med andre deltagere, og at de er på vej i sikkerhed. Politiet har af sikkerhedshensyn forbudt dem at rejse sig op.


Kl. 14.40: Out & About bliver ringet op af Danni Sigen der som Mr Gay Denmak 2016 er med i Polen som coach og støtte for den danske deltager i Mr Gay Europe Niels Jansen. Danni er netop undsluppet en større gruppe moddemonstranter, og er omringet af politi der giver ham beskyttelse. Niels Jansen er på dette tidspunkt i Pride-Park, og i sikkerhed.