Mr Gay Europe-finale efter dramatisk pride

Mr Gay Denmark 2018 Niels Jansen (til venstre) vurderes til at ligge stærkt i feltet til titlen Mr Gay Europe 2018. Til højre Danni Sigen der var Mr Gay Denmark i 2016, og endte med en 3. plads i Mr Gay Europe samme år. Han er i år med som coach for Niels Jansen i kraft af sin erfaring fra konkurrencen.
Foto: Danni Sigen

Lørdag aften kåres Mr Gay Europe 2018 i Poznan i Polen. Danske Niels Jansen vurderes til at slutte højt i konkurrencen, der har været præget af afbud, aflysninger og en meget løs organisering. Lørdag eftermiddag kom deltagerne også ud i en kaotisk Poznan Pride, og så har den ukrainske deltager stået for en lille ”næsten-sex-skandale”, og får som straf trukket point fra sin samlede score.

Deltagelsen i Mr Gay Europe har budt på store oplevelser for den danske deltager Niels Jansen. Socialt har den decimerede gruppe på syv deltagere fungeret fint, og mon ikke nye venskaber er blevet knyttet tværs gennem Europa.

Rodet organisering

Men Mr Gay Europe har været præget af aflysninger og daglige ændringer i programmet. For eksempel blev en tur til Auschwitz taget af programmet på grund af problemer med transporten. Deltagerne har dog ikke kedet sig. De har både været på byvandring i Warszawas historiske bykerne, der er genopbygget som den så ud før den blev totalt udbombet under 2. verdenskrig. Det er også blevet til cocktailparties, karaoke-konkurrencer, fotoshoots og interviews med mere.

Niels Jansen havde frygtet sportsudfordringen, men det viste sig at være en udramatisk bowlingturnering.

Hotelkomforten har ikke været imponerende, og efter skiftet fra Warszawa til Poznan blev deltagerne nedgraderet til et hostel, hvor de syv deltagere deles om ét badeværelse. En logistisk udfordring før byture. Fotoshoots med mere. Det har Niels Jansen dog taget ganske roligt, og med vanlig optimisme.

Politibeskyttelse

Allerede i Warszawa var Mr Gay Europe-konkurrencen under politibeskyttelse. Det fortæller Danni Sigen der er tidligere Mr Gay Denmark 2016, og med Niels Jansen i Polen, hvor han fungerer som coach og sparringspartner i kraft af sin erfaring.

”I starten var der to civile betjente der fulgte os når vi var ude, men efter vi er kommet til Poznan, er der nu flere uniformerede betjente med os, ligesom der holder et ’salatfad’ foran vores hostel døgnet rund fuld af betjente. Det er ganske rart for der er pride i byen, og det er ikke alle beboere der er lige tolerante.

For eksempel har der været så mange klager over regnbueflag på bybusserne, at de er blevet fjernet”, fortæller Danni Sigen, der lørdag eftermiddag pludselig blev fanget midt i en gruppe homofobiske demonstranter, mens han gik med sit regnbueflag. Politiet fik ham dog hurtigt i sikkerhed, og derefter udviklede det sig dramatik. De to åbne dobbeltdækkere som deltagerne kørte i i priden blev af politiet dirigeret væk fra den oprindelige rute.

”Næsten-sex-skandale” koster dyrt

Den ukrainske deltager Dominik Svechnikov, er blevet frataget 12 point i konkurrencen, da han tidligere på ugen tog en date med på hostellet. Den fremmede mands tilstedeværelse vakte opsigt, og før romancen nåde at udvikle sig, var han smidt ud af bygningen. Det er ifølge reglerne for deltagelse i Mr Gay Europe åbenbart ikke tilladt, og koster altså Dominik Svechnikov 12 strafpoint før aftenens finale der finder sted kl. 20-22.

Der skal findes en vinder i hele ni kategorier:  Mr Gay Europe, 1st Runner (2. plads), 2nd Runner (3. plads), Written Test, Internet Vote (People’s Choice), Photogenic, Best Interview, Congeniality og Best Project.