Adgang til populært cruising-spot blokeret

Overalt på crusingsteder finder man spor efter aktiviteterne. Måske lidt selvjustits og oprydning ville betyde mindre negativ fokus fra omgivelserne?
Foto: Brian Kjær Capkan

”Bekymrede borgeres” henvendelser om ”anstødelige aktiviteter” har fået Naturstyrelsen til at lukke en af Vestegnenes mest populære cruising-spots.

Det er så som så med frisindet hos borgerne i landsbyen Risby ved Albertslund på den københavnske vestegn, hvis man skal tro Naturstyrelsen. Flere ”henvendelser fra bekymrede borgere” om ”anstødelige aktiviteter” på P-pladsen på Ledøjevej lige øst for Risby har fået konsekvenser. Hvad de ”anstødelige aktiviteter” dækker over nævner Naturstyrelsens ikke i sin kortfattede meddelelse 29. juni:

”Naturstyrelsen lukker P-plads i Vestskoven.

Efter flere henvendelser fra bekymrede borgere har Naturstyrelsen nu besluttet at lukke P-pladsen på Ledøjevej lige øst for Risby.

Der har længe været aktiviteter, med udgangspunkt i netop denne P-plads, som andre borgere med rette har kunnet føle sig generet af. Derfor har Naturstyrelsen nu valgt at lukke for indkørsel til P-pladsen med store sten.”

Lokalavisen Albertslundposten har tale med naturvejleder Stephan Springborg, og han uddyber lukningen:

“P-pladsen ligger jo lige op ad Risby, og derfor er der mange af beboerne, der bruger den del af skoven til en tur eller børnene går på opdagelse i den.

Derfor synes vi ikke, at de skal risikere at møde andre, der bruger arealerne til ”anstødelige aktiviteter”. Det var aktiviteter, som vi synes at specielt børn, men også andre, ikke har brug for at opleve. Ligeledes oplever vi også, at aktiviteterne medfører en del henkastet affald, som i den grad er uhygiejnisk. Derfor bliver vi nu nødt til at lukke P-pladsen, så andre skovgæster igen kan opleve den del af Vestskoven som et trygt område at færdes i og gå på opdagelse i”, siger naturvejleder Stephan Springborg.

Kendt cruising-spot

Selv om Naturstyrelsen ikke siger det direkte, så er der er tale om mænd der har sex med mænd på P-pladsen og i skoven ved siden af.

På datingsiden Boyfriend.dk findes loungen Risby Rasteplads. Her beklages lukningen, men de fleste kommer også med en lille opsang til brugerne:
”Risby er ikke helt død. Skoven kan stadig bruges ned adgang fra Østbakkevej. Vil gerne opfordre alle til at være lidt mere diskrete og at TAGE JERES EFTERLADENSKABER MED… Så skal det nok gå”, skriver brugeren ’mand i nylon’. Også ’420hygge’ giver sit besyv med:
”Hvis folk ikke var så klamme og kunne finde ud af at rydde op efter sig selv var den nok ikke blevet lukket, men der er desværre nogle folk der får et kick ud af at reklamere med hvad de har lavet (har selv set blandt andet fyldte kondomer hængt på dørhåndtag og i træer).”

Out & About har modtaget en henvendelse fra en læser, der fortæller, at han har hørt om patruljering fra politiets side på Risby P-plads. Ifølge F (hans fulde identitet er redaktionen bekendt) er folk blevet bedt om at redegøre for deres formål med ophold på stedet, samt at flere er blevet bedt forlade område. Out & About har forsøgt at få en kommentar fra Københavns Vestegns Politi, men de har ikke besvaret vores henvendelser.

Om Risby Rasteplads overlever som cruising-spot vil tiden vise. Men der skal nok mere end et par store sten til for at stoppe de ”anstødelige aktiviteter”.