SAMFUND

AIDS-Fondet får ny direktør

Foto: Billede fra Klaus Legaus Facebook-profil

Klaus Legau tiltræder den 1. januar 2015 stillingen som direktør i AIDS-Fondet. Han afløser den tidligere direktør Henriette Laursen, der har tiltrådt stillingen som generalsekretær for Dansk Ungdoms Fællesråd.

Klaus Legau er oprindeligt uddannet ernærings- og husholdningsøkonom, og han har siden 2012 været vicedirektør i AIDS-Fondet.

Før det besad han en stilling som sekretariatschef for STOP AIDS, der nu er en del af AIDS-Fondet. Klaus Legau har erhvervserfaring som kommunikationsansvarlig i Storstrøms Amts sygehusvæsen til kommunikationskonsulent i Styrelsen for Social Service.

Der har været mange ansøgere lyder det fra AIDS-fondet men Klaus Legau skilte sig ud.

’’Klaus Legau var klart den stærkeste af kandidaterne. Vi får en direktør, hvis hjerte banker for hele hiv og aids-sagen, og som har stor indsigt i både driften af en ngo og et stor netværk i hele hiv-verdenen’’, lyder det fra  AIDS-Fondets formand Lars Østergaard, professor, ledende overlæge, dr.med., ph.d.

’’Jeg går til opgaven med stor ydmyghed og glæder mig til at stå i spidsen for AIDS-Fondet. Det er en organisation, som er kendetegnet ved troværdighed, faglighed samt engagerede medarbejdere og frivillige, der virkelig brænder for sagen. Det er et unikt fundament at bygge på’’, siger Klaus Legau.

En ny strategi

En af hovedopgaverne for den nye direktør bliver at stå i spidsen for en ny strategi for AIDS-Fondet. Strategien skal skabe en ny vision og en samlet fortælling om, hvorfor hiv-sagen stadig er vigtig både nationalt og internationalt.