Mobbeoffer udgiver sang og optræder under Copenhagen Pride

Mobbedreng er en personlig monolog om hvordan det er, at vokse op og føle sig forkert.
Foto: Pressebillede.

Ung nyuddannet skuespillertalent, fortæller sin personlige mobningsfortælling, i en forestilling udtænkt og skabt af ham selv.

Teater V præsenterer forestillingen Mobbedreng, det er en personlig monolog om, hvordan det er, at vokse op og føle sig forkert. Hvad det gør ved os, og hvordan vi håndterer det. Har du nogensinde oplevet at komme ind i en social gruppe, hvor du den ene dag er populær og den næste dag usynlig?

Det prøver den nyuddannede skuespiller Kristoffer Eriknauer,  at sætte ord på, med sine personlige oplevelser med mobning. En stærk fortælling om sociale adfærdsmønstre; mod på livet og ikke mindst om seksualitetens mange udfordringer. Eriknauer står selv bag forestillingen. Ideen, teksten og som dramaturg, opsat i samarbejde med Copenhagen Pride Week og Teater V i København.

Stykket blev til som en del af sit afsluttende forløb på skuespilleruddannelsen på Den Danske Scenekunstscene i Aarhus. Efter at være blevet opført i Aarhus tidligere på året rammer stykket nu København midt i byens store regnbuerus.

Ny sang udgives

I forbindelse med forestillingen optræder Kristoffer Eriknauer også på Pride Square på Rådhuspladsen som en del af Copenhagen Pride Youth dagen, hvor han præsenterer den nye sang “De kalder mig”.

Så har du lyttet lige lovlig meget til Asbjørn og Tessas sang ”Farver”, der blev udgivet lige i starten af Pride ugen, så er et nyt supplement måske på vej. ”De kalder mig” findes nu også på samtlige streamingtjenester. Sangen er skrevet ud fra forestillingens temaer og afspilles normalt, når publikum forlader teatersalen. På Kristoffer Eriknauers personlige Instagram, har man kunnet følge med i  forberedelserne både til forestillingen og sceneshowet.  Glæden og stoltheden over at skulle vise det hele, er da heller ikke til at tage fejl af.

Hvad er din mobberolle?

I forestillingen, der spiller på Teater V fra d. 19-21. august, lægger Kristoffer Eriknauer vægt på mønstrene og lighederne mellem mobberen, medmobberen og mobbeofferet. Hvordan vi som mennesker ofte skifter mellem at være alle tre.

I forestillingen hedder det blandt andet, at hvis, vi har været ofre for mobning, har vi også været medløbere og nogle gange også udøvere … For hvordan er det egentlig at vokse op og føle sig forkert? Hvad gør det ved os? Hvordan håndterer man det? Og kan man komme stærkere ud på den anden side?

Når du køber billetter, slutter den beskrivende forestillingstekst med ordene: Hva´så Faggots! Velkommen til Mobbedreng og “Det store Mobbeshow”. Det bliver ærligt, sjovt og grimt; men til tider heldigvis også smukt. Jeg er jeres vært, jeres allesammens Mobbedreng.

Måske du skulle se om du kan få presset et ekstra arrangement ind i din Pride weekend.

Mobbedreng spiller på teater V fra den 19-21. august. Billetter og spilletider finder du her.

Læs også: Årets laks til Søren Juliussen