KULTUR

Millioner til LGBT Danmark

Foto: LGBT Danmark

Det Obelske Familiefond støtter LGBT Danmarks arbejde i Afrika med et millionbeløb.

Det blev tidligt jul hos LGBT Danmark, da til Det Obelske Familiefond den 8. december på et bestyrelsesmøde fordelte 51,4 millioner kroner til i alt 19 formål.

Blandt modtagerne er to LGBT-relaterede projekter. Det en er LGBT Danmarks initiativ imod social- og selvstigmatisering af LGBT-personer i Tanzania, Uganda, Rwanda og Kenya. Dette projekt støttes med fire millioner kroner, skriver Det Obelske Familiefond på sin hjemmeside.

Samtidigt giver fondet fire millioner til Sex & Samfund til styrkelse af sundhedsrettigheder for LGBT-personer i Kenya og Uganda.

”Der skal lyde en kæmpe tak til Det Obelske Familiefond, som har bevilliget LGBT Danmark 4.000.000 kr. til at fortsætte vores arbejde i Tanzania og Uganda. De midler kommer til at gøre en kæmpe forskel!” skriver LGBT Danmark onsdag på Facebook.

Nyheden kommer tre måneder efter Den A.P. Møllerske Støttefond bevilgede et ukendt beløb til LGBT Danmarks ungdomsafdeling LGBT+ Ungdoms projekt Café AURA. Planen er, at Café AURA skal åbne afdelinger i op til ni byer udenfor København.

En af disse byer er Aabenraa, hvor den nyvalgte kun 18-årige homoseksuelle socialdemokrat Jonas Haase bliver formand for et nyt kommunalt udvalg, som får fokus på unge. Tirsdag havde Jonas Haase møde med Andreas Beck Kronborg fra LGBT Danmark, og på dagsordenen var en snak om Café AURA.