SAMFUND

Massiv støtte til Checkpoint

Aids-Fondet har måttet lukke flere testklinikker og skære i åbningstiden. Der er ikke længere afsat midler på finansloven.
Foto: Aids-Fondet

AIDS-Fondet har oplevet massiv støtte til bevarelse af Checkpoints. Mange har valgt at blive Checkpoint Supporters og støtter nu med 100 kr. om måneden de næste fire måneder.

“Tak fordi I har liket, delt, underskrevet, støttet og postet indlæg på sociale medier. Skrevet indlæg til aviser og forsøgt at råbe politikerne op på forskellige måder. Vi er overvældet og dybt taknemlige over denne store opbakning”, skriver AIDS-Fondets direktør Lars Christian Østergreen i det seneste nyhedsbrev.

AIDS-Fondet har været nødsaget til at lukke klinikkerne i både Odense og Aalborg og skære i åbningstiden for klinikkerne i København og Aarhus. Det skyldes at Fondet ikke har fået penge fra den såkaldte satspulje til at videreføre klinikkerne.

I alt har 5600 personer underskrevet Fondets manifest til bevarelse af Checkpoint og 300 er blevet Checkpoint Supporters og støtter nu med 100 kr. om måneden i 4 måneder.

“En opbakning, der med al tydelighed viser, hvor vigtige et alternativt sundhedstilbud Checkpoint er for unge mennesker generelt og LGBT+ personer i særdeleshed. Det hjælper os på vej mod målet om at beholde vores åbningstid i København og Aarhus resten af året”, skriver Lars Christian Østergreen videre i nyhedsbrevet.

Hvad skal der så ske fra nu af?

I disse dage forhandler Folketingets partier om en sidste mindre pulje penge, som endnu ikke er allokeret på finansloven, den såkaldte forhandlings-reserve.

Her håber AIDS-Fondet at det lykkes dem at få en lille del af denne reserve, så man kan sikre noget af driften af Checkpoint året ud. Fordelingen af denne pulje falder dog først på plads efter påske.

AIDS-Fondets direktør og klinikchef har de seneste måneder rendt partiernes sundhedsordførere på dørene. Og sammenlagt med den “larm” brugere og andre har lavet kan sundhedsordførerne ikke sige de ikke kender til sagen.

Du kan være med til at støtte op her.

Læs også: Aids-Fondet lukker Checkpoint klinikker