KULTUR

Masken Bar – 25-års jubilæum

Bo og Mads varmer op til det store jubilæum.

Bo Sørensen var kun 23 år gammel, da han tilbage i 1996 overtog Masken Bar i Studiestræde sammen med ungdomskammeraten Andy Johansen.

Det var kun meningen, at den heteroseksuelle Bo skulle tage sig af alt det administrative, mens den homoseksuelle Andy skulle tage sig af baren.

Men efter kort tid blev Bo også kastet ind i baren.  Og han fandt hurtigt ud af, at det lige var ham. Gæsterne var bestemt også enige i, at den “friske sprøde unge mand” var sagen.

Andy fandt efter 2½ år andre udfordringer, og i dag er Bo alene om at drive Masken Bar. Dog med stor hjælp fra sin bestyrer Mads Nasser.

OPDATERING: Politiet lukker on-line fest på Masken Bar.

25 år og tre beværtninger

For syv år siden købte Bo sammen med Patrick Bissø en bar på Vester Voldgade, som de ombyggede til det, der i dag hedder G.A.Y Copenhagen Night Club.

Og for to år siden købte han sammen med Thomas, søn af den tidligere ejer af Jailhouse, Jailhouse CPH også i Studiestræde.

Jailhouse CPH bestyres af Niels Lautrup Holm. Niels blev bestyrer under den tidligere ejer tilbage i 2014, og i 2019 blev Bo hans arbejdsgiver. De kendte hinanden lidt i forvejen, da de blandt andet havde arbejdet sammen omkring gadefesterne i Studiestræde i flere år.

”Man skal kunne se ud over sit eget dørtrin for at kunne skabe et sted som Masken. Man skal have mod nok til tro på sig selv. Man skal lære at se sin nabo som kollega mere end konkurrent – og det kan Bo. Værtshuse skal kunne skabe små nærmiljøer, hvor det enkelte menneske kan indgå i et fællesskab. Samtidig skal man også bidrage til en større enhed som en aktiv del af et samfund. Det er jeg sikker på, at Masken og Bo kommer til at gøre mange år endnu”, siger Niels til Out & About.

Corona og fremtiden

Bo har blandt andet brugt corona-nedlukningen til at friske stederne op. Men selv om stederne er på hjælpepakker fra staten, så koster det stadigvæk mange penge at drive stederne, selv om der ingen omsætning er. Bo har valgt ikke at fyre noget af personalet, men selv punge ud.

G.A.Y har været lukket ned i over et år nu, mens Masken Bar og Jailhouse CPH hver har være lukket i over seks måneder.

Bo ser meget frem til, at han “snart” må åbne op igen. Men han tror dog først, at det bliver muligt i starten af juni i år.

Bo siger til Out & About om fremtiden: ”Jeg tror på, at alt bliver godt igen, men vi skal lige være lidt tålmodige…”

På jubilæumsdagen søndag den 4. april 2021 vil Bo sammen med Maskens bestyrer, Mads Nasser, sende live på Facebook fra klokken 15.00. Her vil de også udlodde nogle flotte præmier.

Så helt stille bliver jubilæumsdagen alligevel ikke, på trods af corona.

Læs mere om Masken Bar her.

Se Masken Bar på Facebook.