SAMFUND

Livstid til ”Grindr-morderen”

Grindr-morderen Stephen Port
“Grindr-morderen” Stephen Port.
Foto: Metropolitan Police

En 41-årig mand fra London er idømt livsvarigt fængsel for voldtægt og mord på fire unge homoseksuelle mænd, som han mødte på Grindr. Politiet opdagede ikke sammenhængen, men kaldte dødsfaldene ”tilfældige overdoser.”

Politiet i London fattede ikke mistanke, da tre unge mænd fra juni til september 2014 blev fundet døde inden for et lille område i London. Ofrene var endda placeret på stort set samme måde, ligesom der var andre sammenfald
Først da en fjerde blev fundet i 2015 begyndte man at kæde dødsfaldene sammen.

Bedøvet og voldtaget

Gerningsmanden er den 41-årige kok Stephen Port, som har smag for sex med slanke, yngre – og bevidstløse – fyre, som han blandt andet har mødt via Grindr. I sin lejlighed bedøvede han dem med et stof kaldet GHB, og voldtog dem.

Flere gange filmede han overgrebene, og i retssagen er indgået film, hvor man ifølge avisen The Sun også hører Stephen Port overtale en anden mand til at dyrke sex med et bedøvet offer.

Stephen Port blev i sidste uge idømt ”fuld livstid”. Det vil med dommerens ord sige, at ”den tiltalte kommer til at dø bag tremmer”.

Udover drabene er Port dømt for overgreb på syv mænd, som havde været bevidstløse under akten.

Grindr-morderen Stephen Port.
“Grindr-morderen” Stephen Port som han ser ud i dag. Men det var dog helt andre billeder han brugte på sin Grindrprofil. Se hans profilbillede længere nede i artiklen.
Foto: Metropolitan Police

Svigt på svigt fra politiet

Avisen The Sun har optalt 20 efterforskningsskridt, som politiet ikke tog. For eksempel tjek af dna-spor, og om håndskriften på et falsk selvmordsbrev matchede ofrets. Det undrede ikke politiet, at flere homoseksuelle mænd først i 20’erne blev fundet siddende på samme måde op ad en mur. Det gjorde tilsyneladende heller ikke indtryk, at en retsmediciner ifølge The Guardian fandt bæremærker på et af ligene.

Politiet er blevet beskyldt for at tage løst på sagerne på grund af homofobi i korpset. Peter Tatchell, en fremtrædende aktivist, kalder det i en pressemeddelelse ”forfærdeligt”, at politiet selv efter det tredje mord fastholdt, at dødsfaldene var ”usædvanlige”, men ”ikke mistænkelige”. I stedet burde Londons homoseksuelle være blevet advaret om en mulig seriemorder på fri fod, lyder det.

I alt 17 medarbejdere hos politiet skal nu undersøges for at have begået fejl. Samtidig efterforsker politiet, om der kan være forbrydelser bag andre af de 58 GHB-relaterede dødsfald, som de seneste fire år har ramt London.

 

Stephen Port på Grindr.
Stephen Port med paryk, som han præsenterede sig selv på Grindr.
Foto: Grindr.

Kilde: JP.dk